O cunoscută alpinistă a murit în Munţii Bucegi, chiar de ziua ei: Voia să omagieze ziua de naștere a surorii sale gemene

O alpinistă cu experiență din Brașov, Silvia Murgescu, a murit în Munții Bucegi. Trupul acesteia nu poate fi recuperat din cauza vântului extrem de puternic.

13 ian. 2022, 17:10
O cunoscută alpinistă a murit în Munţii Bucegi, chiar de ziua ei: Voia să omagieze ziua de naștere a surorii sale gemene

Silvia Murgescu a murit în Munții Bucegi. Potrivit Salvamont Bușteni, alpinista a murit chiar de ziua ei de naștere. „Pentru că mai are o soră geamană, aceasta a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze”, spun salvamontiștii.

„Din păcate, nu şi-a găsit niciun partener de drum şi a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze. Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au primit apelul de urgenţă în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vârful Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită”, scriu salvamontiştii din Buşteni, care au intervenit pentru căutarea acesteia.

Ireal! O adolescentă de 14 ani s-a urcat la volan sub influența alcoolului, fiind încurajată de prietenul ei. Polițiștii au rămas mască!

Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au primit apelul de urgență miercuri în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat să plece spre Vf. Caraiman, dar nu a putut din cauza viscolului. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar, „când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită”.

 

Accident înfiorător în Bucureşti. Doi copii, loviţi de o maşină de Poliţie în misiune. O fetiţă nu a avut nicio şansă

Aceștia au cerut ajutorul elicopterului, dar misiunea de recuperare a fost anulată, după mai multe încercări, din cauza rafalelor puternice de vânt.

Joi dimineaţă, după ce s-a luminat, o altă echipă a reuşit să localizeze victima. Aceasta era căzută pe un versant în zona de sud-est a muntelui şi nu prezenta semne vitale.

„Pentru că terenul este foarte accidentat şi accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice şi a riscului de avalanşă generat de aeronavă”, mai informează salvatorii.

Aceştia precizează că acţiunea de recuperare a trupului femeii va fi reluată în momentul în care condiţiile meteo vor permite acest lucru.