Silvio Berlusconi, gata să intre în istorie. Vrea să medieze negocierile de pace dintre prietenul Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Liderii politici ai lumii cer negocieri de pace. Ajuns la 86 de ani, Silvio Berlusconi nu poate sta departe de politică. Mai mult, italianul își dorește să intre în istorie, prin intermediul conflictului militar din Ucraina. 

18 nov. 2022, 08:46
Silvio Berlusconi, gata să intre în istorie. Vrea să medieze negocierile de pace dintre prietenul Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Din ce în ce mai mulți europeni cer negocieri de pace, pentru încheierea războiului din Ucraina. Astfel, fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, s-a oferit să medieze dezbaterile. Vittorio Zgarbi, viceministrul italian al Culturii, a declarat că doar fostul patron de fotbal îl poate aduce la masa negocierilor pe Vladimir Putin.

„Silvio Berlusconi crede că numai el îl poate atrage pe vechiul său prieten Vladimir Putin la masa negocierilor și intenționează să facă acest lucru înainte de Crăciun”, a declarat apropiatul lui Silvio Berlusconi, potrivit presei internaționale.

Fostul premier al Italiei a avertizat că vrea să-i aducă la masa negocierilor pe Volodimir Zelenski și pe Vladimir Putin „fără a submina poziția NATO”.

 

Silvio Berlusconi, bun prieten cu Vladimir Putin. Parlamentarul italian e gata să pună punct orgoliilor dintre Volodimir Zelenski și „Țarul de la Moscova”

 

În octombrie, Silvio Berlusconi, în timpul unei întâlniri cu deputații din partidul său, a declarat, printre altele, că o eventuată aderare a Ucrainei la NATO ar putea declanșa cel de-Al Treilea Război Mondial, deci trebuie evitată o astfel de inițiativă.

Astfel, Silvio Berlusconi a anunțat că a început deja să restabilească legătura cu președintele rus, cu care a avut de-a lungul timpului o relație de prietenie.

Liderul partidului Forza Italia a făcut și o glumă, într-un interviu oferit recent. El a declarat că de ziua sa de naștere, Vladimir Putin i-a trimis 20 de sticle de vodcă și „o scrisoare foarte frumoasă”.

De asemenea, fostul patron de la AC Milan a povestit că i-a „replicat” lui Vladimir Putin cu 20 de sticle de vin spumant Lambrusco.

 

Recep Erdogan, un alt lider politic important care a cerut negocieri de pace

 

De la începutul conflictului militar din Ucraina, un alt lider politic important care s-a oferit să medieze discuțiile a fost Recep Erdogan. Președintele Turciei nu s-a ferit de-a lungul acestui an să critice Occidentul, Ucraina și Rusia. Oficialul de la Ankara continuă discuțiile cu toate părțile implicate.

Turcia este stat membru NATO, pe de o parte. Pe de altă parte, întreține relații diplomatice foarte bune cu Rusia. Recep Erdogan a bătut palma cu Vladimir Putin pentru mai multe proiecte economice majore. Turcia nu a impus sancțiuni economice Rusiei, precum UE. De asemenea, și-a dat acordul pentru construcția unei imense centrale nucleare ruse pe teritoriul lui Recep Erdogan.