Simbolurile URSS, reinstaurate în Ucraina: Statuia lui Lenin, repusă pe soclu la Herson

Statuile lui Vladimir Lenin au fost un semn distinctiv al oraşelor şi oraşelor Uniunii Sovietice, dar multe au fost îndepărtate din localităţile ucrainene în ultimii ani.

30 apr. 2022, 21:24
Simbolurile URSS, reinstaurate în Ucraina: Statuia lui Lenin, repusă pe soclu la Herson

CNN relatează că din regiunea Herson din Ucraina, sub ocupaţia rusă, a apărut un videoclip care arată o statuie a fostului lider sovietic Vladimir Lenin fiind reinstalată în oraşul Nova Kakhovka (cum au făcut-o deja unii, cu o zi în urmă, la Henichesk).

Imaginile arată statuia revoluţionarului rus şi primului lider al Uniunii Sovietice transportată cu un camion prin oraş, în timp ce într-o fotografie ulterioară statuia este ridicată pe un piedestal în faţa clădirii consiliului oraşului.

Strănepoata lui Hruşciov, după ce Rusia a invadat Ucraina: Suntem mai aproape de război nuclear decât am fost în timpul crizei rachetelor din Cuba
„În timp ce Ucraina este prima din lume care a introdus paşapoarte electronice, căpcăunii „refac monumentul lui Lenin în Nova Kakhovka, ocupată temporar”, a declarat viceprim-ministrul Mikhailo Fedorov, într-o postare pe Telegram.

Statuile lui Vladimir Lenin au fost un semn distinctiv al oraşelor şi oraşelor Uniunii Sovietice, dar multe au fost îndepărtate din localităţile ucrainene în ultimii ani din cauza deteriorării relaţiilor cu Rusia.

Paisprezece ucraineni, între care şi o femeie însărcinată, au fost eliberaţi după un nou schimb de prizonieri cu Rusia

Paisprezece ucraineni, între care şi o femeie însărcinată, au fost eliberaţi în urma unui nou schimb de prizonieri cu Rusia, a anunţat, sâmbătă, Kievul, potrivit Le Figaro.

“Astăzi s-a făcut un nou schimb de prizonieri. 14 oameni de-ai noştri revin acasă, şapte militari şi şapte civili. Una dintre femeile militari este însărcinată în cinci luni”, a precizat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, pe Telegram.

Angelina Jolie în vizită în Ucraina – VIDEO

Actriţa Angelina Jolie a fost văzută, sâmbătă, într-o cafenea din Lviv, în Ucraina, relatează Daily Mail.

Război în Ucraina. Au sunat iar sirenele de război, Rusia a lovit aproape 400 de ţinte în Ucraina

“Nimic special. Doar Lviv. Am mers să beau o cafea. Doar Angelina Jolie”, a scris pe Facebook Maya Pidhorodetska, postând şi un filmuleţ cu actriţa.

Fanii au văzut-o pe Angelina Jolie şi în alte locuri din oraş.

În imagini, Jolie poate fi văzută salutând fanii şi dând autografe. Presa internaţională a observat amuzată că un copil care era în cafenea era atât de preocupat de telefonul mobil încât nu şi-a dat seama ce se întâmpla în jurul său.

Kyiv Independent scrie că actriţa a vizitat gara centrală din Lviv, pentru a-i întâmpina pe refugiaţii care soseau cu un tren de la Pokrovsk, din zona Doneţk.