Simigeria Matei are angajați nepalezi: „Nu fumează, nu consumă alcool, au început să vorbească și română”

Simigeria Matei, deținută de Ibrahim Reyhan, a întâmpinat dificultăți în recrutarea forței de muncă, așa că a angajat nepalezi.

22 mai 2023, 15:23
Simigeria Matei are angajați nepalezi: „Nu fumează, nu consumă alcool, au început să vorbească și română”
Simigeria Matei angajează nepalezi

Simigeria Matei este una dintre cele mai extinse rețele de covrigării din România și este deținută de omul de afaceri român de origine turcă Ibrahim Reyha, potrivit profit.ro. Afacerea a crescut constant în ultimii ani, cele 25 de covrigării ale sale generând o cifră de afaceri de 33,8 milioane de lei pe an.

Rețeaua are 300 de angajați și, recent, a mai deschis trei unități în București, ceea ce a dus la o problemă de recrutare a noilor angajați.

Citește și: Ce salariu are Ahmed, un ospătar din Sri Lanka, pe litoralul românesc: „Nu știu cum am supraviețuit patru ani aici, dar îmi place”

Simigeria Matei angajează nepalezi

„Am mai deschis 3 unități în București. Această afacere merge bine. Avem, în schimb, probleme cu recrutarea angajaților. Angajații români pleacă în Germania, Franța sau Italia, iar noi importăm forță de muncă. Am apelat și noi la forța de muncă din Nepal. Angajații din Nepal sunt foarte disciplinați și mulțumiți. Nu fumează, nu consumă alcool, ba au început să vorbească și română. Noi le asigurăm cazare, chiar și detergent pentru spălarea hainelor, iar salariul lor pleacă acasă“, 

a declarat administratorul afacerii, Alina Reyhan.

Citește și: România, raiul muncitorilor asiatici. Ce îi atrage în ţara noastră

Nepalezii se află pe primul loc la permise de ședere în scop de angajare existente la finalul anului 2022, și anume 10.232, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Imigrări. Acest număr este mai mult decât dublu față de cel din 2021, când la finalul anului erau numai 4.650 de nepalezi cu permise de ședere.

România este nevoită să apeleze la muncitori asiatici, în contextul în care trei milioane de cetățeni români au părăsit țara pentru un trai mai bun peste hotare.

Familia care patronează Simigeria Matei se pregătește să își extindă investițiile și în sectorul imobiliar printr-un proiect rezidențial în Sectorul 3 din București și unul de retail în Otopeni.