Simona Halep a dat lovitura. Va fi antrenată de Patrick Mouratoglou, care a pregătit-o în ultimii 10 ani pe Serena Williams. Cu cât îl va plăti pe săptămână

Simona Halep se antrenează cu Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit-o în ultimii 10 ani pe Serena Williams. De altfel, în ultima perioadă, după despărţirea de Daniel Dobre și Adrian Marcu, la recomandarea lui Darren Cahill, a mers să se antreneze la şcoala lui Patrick Mpuratoglou din Franţa.

07 apr. 2022, 15:13
Simona Halep a dat lovitura. Va fi antrenată de Patrick Mouratoglou, care a pregătit-o în ultimii 10 ani pe Serena Williams. Cu cât îl va plăti pe săptămână

UPDATE: Potrivit ProSport, antrenorul francez cu origini grecești va fi plătit cu 20.000 de euro pe săptămână la fiecare turneu la care o va pregăti pe Simona și 10-12% din premiile pe care aceasta le va câștiga.

De asemenea, Mouratoglou va primi bonusuri de performanță în funcție de poziția pe care sportiva noastră o va ocupa în clasamentul WTA și de rezultatele pe care Halep le va înregistra la turneele de Grand Slam.

Simona Halep a dat lovitura. Va fi antrenată de Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. Tehnicianul francez cu origini grecești a dat curs propunerii Simonei Halep de a o antrena în regim full time.

„Bucuroasă pentru un nou capitol. La treabă @patrickmouratoglou”, a scris Simona Halep pe Instagram unde a şi postat o fotografie cu ea şi antrenorul Patrick Mouratoglu, la antrenament.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Vestea vine în contextul în care Simona Halep se pregăteşte de câteva săptămâni la Academia de Tenis Mouratoglou, din sudul Franței.

Patrick Mouratoglu a pus capăt colaborării cu Serena Williams în urmă cu câteva săptămâni, după cum a anunţat chiar el pe Twitter.

”De astazi încep un nou capitol în cariera mea de antrenor: sunt de acum antrenor full-time al Simonei Halep.

În ultimele opt luni am realizat cât de mult mi-a lipsit să antrenez. E pasiunea vieții mele și încă simt că am multe de oferit. Simona a venit la acedemia Mouratoglou înainte de Indian Wells pentru a se pregăti. Am urmărit câteva din sesiunile ei de pregătire, am urmărit-o cum s-a antrenat.

La sfârșitul săptămânii, ea m-a întrebat dacă o pot antrena. Am tot respectul pentru ea, dar nu se punea problema la momentul respectiv.

Câteva săptămâni mai târziu, am avut o conversație cu Serena și ușa s-a deschis pentru mine, cel puțin pe termen scurt, să lucrez cu altcineva. Vă voi ține la curent cu ceea ce urmează”, a scris Patrick Mouratoglou, pe Twitter.

Înainte să bată palma cu Patrick Mouratoglu, Simona Halep a mai colaborat cu un antrenor de la academia de tenis de la Paris a lui Patrick Mouratoglou. Este vorba despre Morgan Bourbon, un antrenor francez în vârstă de 29 de ani.

Sportiva din Constanța a decis să colaboreze cu Morgan Bourbon la recomandarea lui Patrick Mouratoglou. Morgan Bourbon a însoţit-o pe Halep la turneele din Statele Unite ale Americii.

Simona Halep a ratat calificarea în finala de la Indian Wells 2022 după ce a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek în semifinalele turneului din California, scor 7-6 (6), 6-4.

A fost singurul turneu din SUA la care a participat. Cu câteva ore înainte de primul meci din turneul de la Miami, Simona Halep a anunţat că se retrage din cauza unei probleme la coapsa stângă.

Citeşte şi: Simona Halep s-a retras de la Miami cu câteva ore înainte meciului. Va rata şi alte turnee

“În timp ce mă antrenam la Miami, ieri, am simţit o durere ascuţită la piciorul stâng. Aveam probleme la coapsă de la semifinala de la Indian Wells şi speram că voi fi mai bine, dar am făcut un RMN seara trecută şi din nefericire a arătat că am o ruptură. Corpul meu are nevoie de timp pentru vindecare. Drept urmare, voi lipsi din competiţii trei săptămâni. Asta înseamnă că a trebuit să iau decizia superdificilă de a mă retrage de la Miami, Charleston şi din Fed Cup. Este o veste foarte dezamăgitoare de împărtăşit, însă sunt încrezătoare după startul bun de an şi sunt motivată să fac totul pentru a fi pregătită pentru sezonul pe zgură. Vă mulţumesc pentru susţinerea continuă în momentele bune şi mai puţin bune”, a scris Simona Halep pe Facebook.