Simona Halep a eliminat-o pe Irina Begu şi s-a calificat în finala Turneului de la Praga

Simona Halep s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 202.250 dolari, după ce a învins-o pe compatrioata sa Irina Begu cu 7-6 (3), 6-3 în penultimul act. În finală, Halep o va întâlni pe belgianca Elise Mertens. 

RomaniaTV.net
15 aug. 2020, 10:06
Simona Halep a eliminat-o pe Irina Begu şi s-a calificat în finala Turneului de la Praga

Simona Halep (28 ani, 2 WTA), principala favorită a turneului, a obţinut victoria în faţa Irinei Begu după o oră şi 31 de minute.

Irina Begu a ajuns în semifinale după ce s-a impus în faţa Sarei Sorribes Tormo în trei seturi, scor 6 – 2, 4 – 6, 6 – 2. Meciul a început vineri, dar a fost întrerupt din cauza ploii. La momentul întreruperii, Irina Begu câştigase primul set cu 6 – 2, iar în setul al doilea Sara Sorribes Tormo conducea cu 0 – 1.

Simona Halep s-a calificat în semifinale după ce a trecut de Magdalena Frech, scor 6 – 2, 6 – 0.

În cealaltă semifinală belgianca Elise Mertens s-a împus în faţa jucătoarei din Cehia Kristyna Pliskova, scor 7-5, 7-6(4). Pentru Mertens este prima finală din 2020. 

Simona Halep şi Elise Mertens s-au mai duelat o dată anul acesta, în ianuarie, la Australian Open, când jucătoarea din România s-a impus cu 6 – 4, 6 – 4.