Simona Halep a făcut RMN: „Am o ruptură la gamba stângă”

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a abandonat meciul disputat, miercuri, cu germana Angelique Kerber.

14 mai 2021, 12:54
Simona Halep a făcut RMN: „Am o ruptură la gamba stângă”

Simona Halep a anunţat, vineri, că în urma unui RMN făcut la Roma s-a relevat că are o mică ruptură la gamba stângă, dar a subliniat că va face totul pentru a reveni cât mai repede pe terenul de tenis.

„După un RMN aici la Roma pot confirma că am o mică ruptură la gamba stângă. Voi zbura acasă astăzi şi voi începe recuperarea în piscină şi sală de gimnastică luni. Rămân pozitivă şi voi face tot ce pot pentru a-mi grăbi revenirea. Mulţumesc din nou şi ne vedem curând”, a scris Halep pe reţelele de socializare.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a abandonat meciul disputat, miercuri, cu germana Angelique Kerber, locul 26 WTA, din turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Roma, la scorul de 6-1, 3-3 pentru româncă. Halep eeste deţinătoarea trofeului la Roma şi fusese direct acceptată în această fază a competiţiei.

La 6-1, 3-3, în momentul în care Kerber avea 30-0, pe serviciul ei, Halep a acuzat o accidentare la gamba stângă după ce a returnat o minge şi a cerut imediat intervenţia fizioterapeutului. Cu dureri mari şi cu lacrimi în ochi, sportiva din Constanţa a ajuns cu greu la bancă şi a luat decizia de a se retrage. Simona Halep a părăsit terenul şchiopătând, ajutată de două persoane.

Arina Sabalenka din Belarus, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 7, a fost învinsă surprinzător, joi, de jucătoarea americană Cori Gauff, locul 35 WTA, în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 1.000 de la Roma.
Gauff, 17 ani, s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3, după un meci de o oră şi 29 de minute.

Simona Halep, diagnostic crunt după accidentarea de la Roma. Riscă să rateze Roland Garros!
Sabalenka, 23 de ani, era una dintre jucătoarele care ar fi putut să o întreacă pe Simona Halep în clasamentul WTA. După eliminarea sportivei din Belarus, doar ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA, mai poate să o întreacă pe Halep, locul 3 WTA. Condiţia este ca Svitolina să câştige turneul de la Roma pentru a urca pe podiumul ierarhiei mondiale.

Hi guys! After an MRI here in Rome I can confirm that I have small tear high up in the left calf. I will fly home today…

Posted by Simona Halep on Friday, May 14, 2021

Simona Halep a abandonat în meciul de la Roma cu Angelique Kerber la scorul 6-1, 3-3. A ieşit de pe teren într-un picior!