Simona Halep a plecat din România. Decizie surprinzătoare luată în plin scandal de dopaj FOTO

Simona Halep este suspendată temporar după ce a avut un test pozitiv la roxadustat după primul meci de la US Open 2022. Înainte să fie audiată de Sport Resolution, o agenţie londoneză de soluţionare a litigiilor din sport, românca a plecat în vacanţă, în Dubai.

15 nov. 2022, 09:31
Simona Halep a plecat din România. Decizie surprinzătoare luată în plin scandal de dopaj FOTO
Simona Halep a plecat din România. Decizie surprinzătoare luată în plin scandal de dopaj

Simona Halep a plecat din România. Fostul lider WTA va apărea în fața unui tribunal sportiv internațional, unde va încerca să-și demonstreze nevinovăția, dar până la proces, care va demara cel mai probabil în 2023, a decis să plece în vacanță și a părăsit România, cu destinația Dubai. Pe unul dintre conturile de Instagram create de fanii Simonei Halep a apărut o imagine în care aceasta apare în față la Burj Khalifa, cu mesajul „Săptămâna nouă”.

Citeşte şi: Veste uriaşă pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Are şanse mari să scape!

Simona Halep a declarat recent că intenționează să se mute din România, cel mai porbabil la Nisa, pe Coasta de Azur, unde ar fi fost foarte aproape de academia lui Patrick Mouratoglou, dar lucrurile s-au complicat după declanţarea scandalului de dopaj.

Citeşte şi: Simona Halep, mesaj emoţionant pentru Patrick Mouratoglou. „O persoană specială!”

Simona Halep ratează prezența la două turnee demonstrative, unul la Johannesburg și cel de-al doilea la Abu Dhabi, din cauza suspendării temporare, dar va încheia anul pe locul 10 WTA, chiar dacă n-a mai jucat delloc după eliminarea din primul tur la US Open 2022.

Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare!

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep ❤️ (@simonahalep27_)