Veste uriaşă pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Are şanse mari să scape!

Simona Halep este suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv la roxadustat după meciul din primul tur de la US Open 2022, dar are şanse mari să revină destul de repede în competiţiile oficiale.

09 nov. 2022, 16:05
Veste uriaşă pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Are şanse mari să scape!

Veste uriaşă pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj. Jannick Schneider, un cunoscut jurnalist german, susţine că românca are șanse mari să scape de suspendare!

„Având în vedere cazurile precedente, Simona Halep are șanse să scape! Nu mă șochează deloc că a fost prinsă dopată. Tenisul, după părerea mea, are o problemă de dopaj. Aproape fiecare sport are o problemă de dopaj. Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. Este primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis”, a spus Jannick Schneider pentru Sport1.

Citeşte şi: Simona Halep, mesaj emoţionant pentru Patrick Mouratoglou. „O persoană specială!”

„Jim Courier s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999, spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge! La un an de la scandalul Festina din ciclism! Simona Halep este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, are șanse să scape. Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sportivii sunt împinși în direcția asta”, a mai spus Jannik Schneider.

Citeşte şi: Lovitură dură încasată de Simona Halep. Primul contract pierdut după ce a fost prinsă dopată

Simona Halep va fi audiată în primă fază de Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra, apoi se poate adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Românca riscă o suspendare de până la patru ani.