Simona Halep a urcat pe locul şapte în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din lume

Simona Halep a fost premiată după ce a câştigat turneul de la Doha. Românca a urcat pe locul şapte în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din lume. Este cea mai bună performanţă a unei tensimene din România, în ultimii 20 de ani.

RomaniaTV.net
21 feb. 2014, 12:07
Simona Halep a urcat pe locul şapte în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din lume

Simona Halep a cucerit cel mai important titlu din carieră, al şaptelea trofeul, în finala de la Doha. Pentru această performanţă, Simona Halep a fost premiată de Ministerul Sportului.

„De astăzi doamna Siomna Halep e maistru al sportului, evident în tenis. Mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru Romania până acum”, a spus Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului, în cadrul ceremoniei de premiere.

După ce sportiva a fost nevoită să se retragă de la următorul turneu din Dubai din cauza unei accidentări, ea a urcat pe locul şapte în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din lume.

SIMONA HALEP are parte de o ascensiune fulminantă în clasamentul WTA, ea urcând în ierarhie chiar fără să joace. Astfel, Siomona Halep se clasează de săptămâna aceasta pe locul 7, ca urmare a rezultatelor consemnate săptămâna aceasta, la Dubai.

Mai întâi SIMONA HALEP a profitat de înfrângerea de miercuri a Petrei Kvitova în faţa Carlei Suarez Navarro, cehoaica retrogradând astfel o poziţie, de pe locul 8 pe 9, făcând practic rocadă cu Simona Halep.

Joia trecută, SIMONA HALEP a mai urcat o poziţie, deşi ea s-a retras din turneul de la Dubai încă de marţi, când a abandonat disputa cu Alize Cornet, din cauza unei accidentări la gleznă.

Ajunsă pe locul 7 în clasamentul WTA, SIMONA HALEP egalează astfel performanţa Irinei Spîrlea, care pe 13 octombrie 1997 atingea vârful carierei, de asemenea locul 7 în clasamentul WTA. SIMONA are însă şansa de a-şi îmbunătăţi această poziţie, între ea şi ocupanta locului 6, Angelique Kerber, pe care a învins-o în finală la Doha, aflându-se doar 55 de puncte WTA.

Citeşte şi Simona Halep, jucătoarea română de tenis cu cele mai mari premii din istorie

Pe primele cinci locuri ale ierarhiei mondiale se află Serena Williams, Na Li, Agneszka Radwanska, Victoria Azarenka şi Maria Şarapova.