SIMONA HALEP A CÂŞTIGAT turneul de la Doha

SIMONA HALEP a câştigat cu 6-2, 6-3 finala WTA de la Doha, jucată contra sportivei germane Angelique Kerber. Este al şaptelea titlu WTA pentru SIMONA HALEP, care în urma acestui succes va urca pe locul 9 în ierarhia mondială. Turneul de la Doha este primul din categoria Premier 5 câştigat de SIMONA HALEP.

16 feb. 2014, 14:41
SIMONA HALEP A CÂŞTIGAT turneul de la Doha

SIMONA HALEP a câştigat anul trecut şase titluri WTA, la Nurnberg, s’Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Turneul Campioanelor 2, de la Sofia, iar anul acesta a jucat sferturi de finală la Australian Open şi a ajutat echipa de Fed Cup a României să se califice în barajul pentru accederea în Grupa Mondială 2.

Duminică, SIMONA HALEP a reuşit o nouă performanţă senzaţională, reuşind să câştige puternicul turneu de la Doha, dotat cu premii de 2,44 milioane dolari. După ce le-a învins în câte două seturi pe italianca Sara Errani şi poloneza Agneszka Radwanska (fav. nr. 2), Simona a pulverizat-o în finală pe nemţoaica Angelique Kerber, căreia nu i-a lăsat decât cinci game-uri, scorul final fiind 6-2, 6-3.

Meciul a durat doar 66 de minute şi a fost la discreţia compatrioatei noastre, care a reuşit trei break-uri şi a condus ostilităţile în teren în cea mai mare parte a timpului de joc. Nemţoaica a avut o tresărire la începutul setului secund, dar Simona a reuşit să reziste presiunii să-şi câştige serviciul, pentriu ca apoi să treacă din nou la ofensivă, obţinând în cele din urmă al şaptelea trofeu WTA din carieră.

Citeşte şi WTA anunţă un super-turneu de tenis la Bucureşti

Turneul de la Doha este primul de categorie Premier 5 câştigat de Simona Halep, iar în urma acestui succes, compatrioata noastră a obţinut 441.000 de dolari şi 900 de puncte WTA. Totodată, Simona urcă o poziţie în ierarhia WTA, urmând ca de luni 17 februarie să ocupe locul 9, cel mai bun din carieră.

Citeşte şi Simona Halep: „Este incredibil”

De la Doha, Simona Halep va pleca la Dubai, unde va participa la turneul ce se va desfăşura în perioada 17-23 februarie.

SIMONA HALEP – ANGELIQUE KERBER 6-2, 6-3

Game 17. Kerber la serviciu, 15-15 şi 30-30. Minge de TITLU pentru SIMONA HALEP. Dublă greşeală Kerber, iar Simona a câştigat turneul de la Dpoha, cu 6-2, 6-3.

Game 16. Simona câştigă la 30 şi este la un game de câştigarea titlului la Doha. Kerber pare deznădăjduită, victoria Simonei e aproape o certitudine.

Game 15. Kerber rămâne în joc şi îşi câştigă serviciul, la 30.

Game 14. Simona joacă perfect şi conduce cu 30-0. Kerber însă revine şi este egalitate la 40. Simona încheie însă game-ul cu un as şi se distanţează la două game-uri.

Game 13. Simona începe să pună presiune pe adversara sa şi în acest set şi are două mingi de break. Din păcate, Kerber le-a anulat pe amândouă. O nouă minge de break, a treia pentru Simona în acest game. De această dată Simona îşi valorifică şansa şi trece în avantaj, 3-2 în acest set.

Game 12. De această dată Simona îşi câştigă uşor propriul serviciu, tot la 15, scor 2-2.

Game 11. Kerber îşi câştigă serviciul fără probleme, la 15, şi revine în avantaj în setul secund.

Game 10. Kerber joacă din ce în ce mai bine, dar Simona Halep câştigă, după ce adversara sa a avut o minge de break!

Game 9. Kerber serveşte prima şi în acest game şi câştigă primul punct. Simona îi răspunde însă prompt, 15-15. Kerber câştigă totuşi la 15 şi conduce pentru prima oară în această finală.

Game 8. Simona pierde primul punct al game-ului, dar le câştigă pe următoarele două, 30-15. Şi acest game este echilibrat, 40-40. Avantaj Simona şi minge de set, salvată însă de Kerber. A doua minge de set pentru Halep, de data aceasta fructificată: 6-2 pentru româncă.

Game 7. Simona a cedat game-ul după o luptă echilibrată, conduce cu 5-2, dar va servi pentru câştigarea setului.

Game 6. As pentru Simona, primul al meciului: 15-0! Simona Halep a încheiat game-ul câştigând la 15.

Game 5. Scorul ajunge la 40-40. Simona are şansă de break, însă Kerber îi anulează avantajul. O nouă şansă de break pentru Simona, fructificată de această dată, 4-1 pentru româncă!

Game 4. Simona îşi câştigă serviciul la 0, scor 3-1. Jucătoarea noastră este mult mai activă decât adversara sa.

Game 3. Este rândul lui Kerber să îşi câştige serviciul la 15, 2-1 pentru Simona Halep.

Game 2. Primul punct pierdut de Simona în această finală, 15-15. Simona câştigă game-ul la 15, după o ultimă minge jucată excepţional!

Game 1. Simona începe cu două retururi foarte bune şi conduce cu 30-0. Simona are trei mingi de break. Kerber face dublă greşeală, iar Simona face break-ul la 0.

Angelique Kerber este cea care care va servi prima, Simona e la primire.

Cele două jucătoare au intrat în arenă şi fac obişnuitele mişcări de încălzire.

Simona are un uşor avantaj la pariuri, fiind cotată cu 1,8 la victorie, faţă de 2, cota adversarei sale.