Simona Halep: „Am jucat cu glezna ruptă, cu spatele blocat și nu am luat niciun ban” VIDEO

Simona Halep, locul 2 mondial, a vorbit despre necazurile cu care s-a confruntat în carieră, povestind un episod care a mâhnit-o cumplit, dar şi de momentele frumoase care i s-au întâmplat.

RomaniaTV.net
14 nov. 2020, 14:42
Simona Halep: „Am jucat cu glezna ruptă, cu spatele blocat și nu am luat niciun ban”  VIDEO

Simona Halep vorbeşte rar, dar atunci când o face vine cu mărturisiri impresionante, aşa cum s-a întâmplat în interviul acordat lui Andi Moisescu. Campioana noastră a fost extrem de determinată să câștige un Grand Slam, iar atitudinea pe care a avut-o atunci stă mărturie.

Simona Halep, moment amuzant cu Serena Williams! ”N-am mai așteptat-o!”

Simona Halep a câștigat, în vara anului trecut, al doilea titlu de Grand Slam din carieră, la Wimbledon, după finala cu Serena Williams, tranșată în mai puțin de o oră, scor 6-2, 6-2.

”A fost un moment amuzant înaintea finalei. De fiecare dată, orice jucătoare o așteaptă pe Serena să vină, ca să meargă împreună pe teren. Ei bine, eu am așteptat acolo vreo câteva minute, dar când am văzut că se deschid ușile de la vestiar, am și plecat înainte, n-am mai așteptat-o”, a povestit, râzând, Simona Halep, prezentă într-o emisiune realizată de Andi Moisescu, pe canalul său de Youtube.

Simona Halep, atacată dur de conspiraţionişti după ce s-a vindecat de COVID-19. „Ce sumă ţi-au oferit ca să minţi lumea?”

Simo a adăugat: ”La Wimbledon, asta e regula, jucătoarele intră și ies împreună de pe teren. Dar, eu am luat-o puțin înainte și am zis azi e ziua mea!”, a continuat, cu un zâmbet larg.

Simona nu avea planuri mari cu Wimbledon

Simona Halep nu a avut prea mari așteptări de la acest Grand Slam pe iarbă. ”Nu am îndrăznit să visez că voi câștiga Wimbledon, pentru că eu abia la 17 ani am jucat pentru prima dată pe iarbă.

Doar la Wimbledon junior am câștigat câteva partide. Dar, nu apucam să mă acomodez, pentru că se termina turneul și mă întorceam pe hard.

Plus că era greu să mă gândesc la victorii acolo, mai ales cu jucătoarele de acum, Serena, Pliskova, Muguruza, care sunt foarte bune pe iarbă”, a mai spus Halep.

Simona Halep, înjosită crunt: „Mi s-a comunicat că nu am voie la Centru Național de Tenis”

Simona Halep (29 de ani) susține că Federația Română de Tenis (FRT) nu i-a oferit niciun fel de sprijin, ba chiar i-a întors spatele într-un moment foarte important al carierei.

Campioana de la Wimbledon a mărturisit că, pe vremea când nu avea un nume foarte mare în tenisul mondial, i-a fost interzis accesul la Centrul Național de Tenis, acolo unde trebuia să își desfășoare antrenamentele.

Simona Halep a povestit un episod care i-a lăsat un gust amar. Accidentată fiind la abdomen, Simona nu a mai putut evolua pentru naționala de Fed Cup în anul 2011, iar FRT ar fi luat o decizie incredibilă: „Am avut mai mulți sponsori care m-au sprijinit în carieră. Cât despre federație, am avut și momente mai puțin bune. Și menționez asta pentru prima dată în viața mea. În 2011, când am jucat turul 3 la un Grand Slam pentru prima dată, în Australia, trebuia să vin în februarie acasă și să joc în Fed Cup.

Am făcut ruptură la abdomen și am anunțat dinainte că nu voi putea să particip pentru că am ruptură, voi trage cât pot la Australian Open și apoi îmi voi lua pauză. Și mi s-a comunicat că nu mai am voie la Centrul Național de Tenis! Au fost momente foarte grele, pe care eu le-am ținut în mine, dar a venit momentul să o spun, pentru că acum zâmbesc, nu mă mai afectează. Dar m-au afectat atunci când s-a întâmplat, așa că eu nu am cerut niciodată nimic de la federație”, a fost mărturisirea incredibilă a Simonei Halep, într-un dialog pe Youtube cu Andi Moisescu.

„Am jucat cu glezna ruptă, spiritul meu de sportiv a fost ca trebuie să joc pentru România fără nimic”

Simona Halep spune că a fost înjosită în România, deși a făcut sacrificii enorme pentru echipa națională: „Mulțumesc lui Dumnezeu, am avut susținere totală din partea familiei! Dar de la Federația Română de Tenis nu am luat niciun ban, nici că am jucat Fed Cup. Pentru că educația mea și spiritul meu de sportiv a fost ca trebuie să joc pentru România fără nimic.

Eu îmi doream să fiu acolo și am jucat cu tot sufletul, de fiecare dată. Am jucat și cu gleznă ruptă, și cu spate blocat și cu multe chestii! Dar am fost și criticată pentru că nu m-am dus în anumite meciuri”, au fost cuvintele grele ale celei mai bune jucătoare de tenis din România. Simona Halep a jucat 25 de meciuri la simplu în întreaga carieră pentru naționala de Fed Cup (20 de victorii și 5 înfrângeri) și 7 partide la dublu (2 victorii și 5 înfrângeri).

Simona Halep și Monica Niculescu, premiate de WTA: ”Să joci cu Simona e un privilegiu!”

Monica Niculescu și Simona Halep au fost premiate de WTA pentru cel mai frumos punct al lunii septembrie. Cele două au evoluat împreună în turneul de la Roma, iar în 2016 disputau finala de la Montreal.

”Îmi zice: tu să îmi spui ce să fac și eu fac. Tu decizi! M-am simtiț foarte bine. Simona nu greșește o minge. Servește foarte bine, nu greșește din spate, iar tu poți să îți faci treaba la fileu”, a spus Niculescu, la Digi Sport.
Monica a fost completată și de antrenorul său, Călin Ciorbagiu, prezent de asemenea în studioul emisiunii

”Să joci cu Simona e un privilegiu pentru oricare jucătoare din lume, nu doar din România. E o jucătoare aproape perfectă, joacă foarte bine din toate zonele terenului.

Servește constant, voleul nu-l greșește aproape deloc”, a spus Ciorbagiu.

Monica Niculescu abia așteaptă startul noului sezon. Până atunci a rememorat și a revăzut, în cadrul emisiunii clipuri scurte legate de victoriile cu Sharapova și cu Muguruza, iar reacția a fost una pe măsură:

”După aceste imagini aș vrea să ne apucăm mâine de treabă. Să începem antrenamentele pentru că mi s-a făcut pielea de găină când am văzut aceste secvențe”, a mai spus Monica Niculescu, la Digi Sport.