Simona Halep ar putea da în judecată ITF după decizia halucinantă privind acuzaţiile de dopaj

În interviul acordat celor de la Tennis Majors, Simona Halep afirma că a făcut numeroase apeluri la ITF pentru judecarea cazului său. În replică, Federația Internațională de Tenis a pasat mingea în terenul celor de la ITIA.

30 apr. 2023, 15:52
Simona Halep ar putea da în judecată ITF după decizia halucinantă privind acuzaţiile de dopaj
Veste proastă pentru Simona Halep, după amânarea audierii în cazul de dopaj. Anunţ oficial de la WTA

Simona Halep a acuzat că ITF folosește motive prin care îi tot amână procesele, dar reprezentanții forului internațional s-au apărat, spunând că nu au avut nicio implicare în cazul de dopaj al româncei. ITF a invocat faptul că Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), care este un for independent, gestionează cazul de dopaj:

„ITF nu a avut nicio implicare în gestionarea acestui caz, deoarece Programul anti-doping este gestionat și pus în aplicare de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) în numele ATP, WTA, ITF și a turneelor de Grand Slam”, a fost reacția oficială postată de ITF pe site-ul oficial, după criticile Simonei Halep.

Simona Halep (26 WTA) este sfătuită să acționeze în judecată Federația Internațională de Tenis (ITF), pe motiv că forul mondial a refuzat să o audieze pe româncă în decurs de 7 luni.

CTP, după anunţul ITF privind-o pe Simona Halep: „O nedreptate absolut ireparabilă”

Site-ul Tennis Majors subliniază că a încercat să ia legătura atât cu ITF, cât şi cu ITIA înainte de publicarea articolului, dar a primit un răspuns adecvat abia după publicare. Atunci, un purtător de cuvânt al Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis (ITIA), a declarat „Procesul este în curs de desfăşurare şi se desfăşoară în conformitate cu Codul mondial antidoping”.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a declarat că nu este în măsură să comenteze şi a insistat asupra faptului că ITIA este responsabilă. ITIA a fost înfiinţată în 2022 de către organismele de conducere ale tenisului profesionist (inclusiv ITF).

Întrebat după publicarea articolului de ce Halep a făcut referire la ITF, avocatul româncei, Howard Jacobs, a răspuns: „Nu există nicio diferenţă sesizabilă în modul în care sunt gestionate cazurile antidoping de când ITIA a „preluat” de la ITF – aceiaşi avocaţi instrumentează cazurile, toate documentele sunt trimise prin intermediul aceluiaşi exact portal online, este exact acelaşi grup de judecători, iar arbitrajele sunt administrate de exact aceeaşi agenţie – Sport Resolutions – care şi în prezent susţine pe site-ul său că toate cazurile antidoping din tenis sunt soluţionate de „Tribunalul Independent al ITF”.

Simona Halep a declarat, într-un interviu pentru Tennis Majors, că nu cere un tratament special în cazul său, după mai multe luni de suspendare provizorie pentru dopaj, ci cere doar să fie judecată, pentru ca apoi să aibă şansa de a-şi continua cariera.

Simona Halep va juca la Roland Garros, unde va primi wild-card. Anunţul aşteptat de fani a fost făcut de Ion Ţiriac

Halep a precizat că are programată o audiere în data de 28 mai, însă ITF, care deja i-a respins şi dovezile şi solicitarea de ridicare a suspendării provizorii, poate cere anularea audierii. „Dacă o va face, vor fi opt luni fără ca eu să fi putut juca, din cauza unei suspendări provizorii, şi mi se pare nedrept să stau opt luni fără să joc şi fără să fi avut cea mai mică şansă de a mă exprima în faţa judecătorilor independenţi”, a adăugat sportiva.

Ea a subliniat că nu a folosit niciodată, cu bună ştiinţă, vreun produs interzis şi că de această dată este vorba de o contaminare a unui supliment alimentar. „Nici nu ştiam ce este roxadustat. Nu auzisem niciodată de asta. A trebuit să caut pe internet doar ca să aflu”.

Simona Halep, sfătuită să dea în judecată Federația Internațională! Suma halucinantă pe care o poate obține: „Dacă are dovezi, să ceară 50 de milioane de dolari!”

Simona Halep a primit numeroase mesaje pe Twitter, de la suținători care o îndeamnă să dea în judecată ITF, dar și compania care a produs suplimentele contaminate! Aceștia consideră că „Simo” poate obține o sumă colosală dacă dovedește că s-a făcut un abuz din partea organismelor internaționale.

„Dacă în locul ei ar fi fost o altă jucătoare, precum Serena Williams sau Iga Swiatek, cazul s-ar fi judecat în cel mai scurt timp! Despre asta e vorba! După toate acestea, Simona ar trebui să dea în judecată ITF, pentru timpul pe care l-a pierdut în carieră”, a spus un fan, pe Twitter, ca răspuns la interviul Simonei pentru Tennis Majors, distribuit de Tennis Channel. „Dragă ITF, tratamentul tău față de Simona Halep a fost disprețuitor și e clar că este vizată de organizația voastră! Ar trebui să vă fie rușine tuturor și sper că, după ce va fi absolvită de acuzațiile absurde de către TAS, vă va da în judecată”, a afirmt altcineva, care crede să Halep este îndreptățită să ceară despăgubiri de la ITF.

Nici compania producătoare de suplimente nu a scăpat de furia fanilor: „Probabil că sunt oameni interesați să te țină în afara terenului, Simona! Cred că nu ai știut despre contaminare. De ce nu dai în judecată compania care a produs suplimentele? Dă-i în judecată și dă-le o lecție! Trebuie! Te iubesc, luptă ca întotdeauna!”, i-a transmis Simonei un alt utilizator de Twitter. „Dacă are dovezi, ar trebui să numească compania de suplimente și să o dea în judecată pentru 50 de milioane de dolari. Dacă nu are dovezi, atunci mai bine să tacă și să aibă răbdare! E o situație îngrozitoare”, adăugat un alt susținător al româncei.