Simona Halep, desfiinţată după retragerea de la Bad Homburg. Ce amendă riscă: „Nu e prima oară când dă peste cap un turneu!”

Simona Halep s-a retras înaintea semifinalei de vineri cu Bianca Andreescu, iar decizia i-a scos din minţi pe organizatorii turneului de la Bad Homburg.

24 iun. 2022, 17:18
Simona Halep, desfiinţată după retragerea de la Bad Homburg. Ce amendă riscă: „Nu e prima oară când dă peste cap un turneu!”
Simona Halep, desfiinţată după retragerea de la Bad Homburg

Simona Halep, desfiinţată după retragerea de la Bad Homburg. Organizatorilor turneului WTA 250 de la Bad Homburg nu le-a picat bine decizia Simonei Halep de a se retrage înaintea semifinalei cu Bianca Andreescu, susţine  Mihai Rusu, fostu jurnalist la Europa Liberă şi actual antrenor care activează în Germania.

Simona Halep, primul mesaj după ce s-a retras de la Bad Homburg. Anunţ înainte de Wimbledon 2022

„Totdeauna sunt trei evenimente importante într-un turneu: cele două semifinale și finala. Iar nemțoaicele Angelique Kerber și Sabine Lisicki au pierdut în sferturile de finală. Deci e pierderea e mare de tot din cauză că meciul Simona Halep – Bianca Andreescu nu a mai avut loc! Nu este prima oară când Simona Halep face fițe, iar faptul că acum a renunțat a generat o mare supărare acolo. Un eveniment ca acesta are foarte multe componente, cu bani și sponsori”, a spus Mihai Rusu pentru ProSport.

Simona Halep a abandonat înainte de meciul cu Bianca Andreescu. Cu cine va juca la Wimbledon

Din cauza retragerilor tot mai dese din circuitul WTA, organizatorii de turnee pregătesc măsuri dure, iar Simona Halep riscă să nu mai fie invitată la unele evenimente. „Este a nu știu câta oară când renunță și dă peste cap un turneu. Când va pica în clasament, nu știu dacă va mai fi invitată la evenimente show! Toți organizatorii cer acum introducerea unei amenzi, de exemplu de 20.000 de dolari. Barbara Rittner, antrenoarea federală și directoarea de la Berlin, a spus că 20.000 de dolari e o sumă prea mică! Jucătoarele câștigă atât de mulți bani încât își permit să plătească amenzile”, a adăugat Mihai Rusu.