SIMONA HALEP – EUGENIE BOUCHARD LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. ONLINE STREAMING AUSTRALIAN OPEN 2018: 6-2, 6-2

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 112 WTA, calificându-se în turul al treilea al Australian Open.  

RomaniaTV.net
18 ian. 2018, 06:13
SIMONA HALEP – EUGENIE BOUCHARD LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. ONLINE STREAMING AUSTRALIAN OPEN 2018: 6-2, 6-2

Simona Halep nu a părut să aibă probleme de mobilitate din cauza accidentării suferite la glezna stângă. Ea a acoperit bine terenul, fără să forţeze, pentru că adversara i-a permis să nu-şi „tureze motoarele” la maximum. Halep a jucat atât cât a fost nevoie ca să se impună, dar a reuşit lovituri şi puncte spectaculoase. Totuşi, liderul WTA a spus după meci că simte durerea la piciorul accidentat.

Cu gleznele întărite de bandaje, dar nu în mod exagerat, Simona Halep a intrat uşor încruntată pe arena Margaret Court, fără să schiţeze vreun zâmbet, ca răspuns la aplauzele primite. Îngrijorarea ei privind modul cum îi va rezista glezna stângă avea să se risipească repede însă, la fel şi cea cu privire la potenţialul jucătoarei din Canada de a-i pune probleme.

În setul I, numai Halep şi-a fructificat serviciul, o dată la 2-1 şi a doua oară, la 5-2. A fost suficient pentru ca liderul WTA să câştige setul, cu 6-2, după 34 de minute de joc.

Setul al doilea a fost un pic mai echilibrat la început, când Bouchard al egalat la 1, cu un rebreak, apoi a condus pentru prima şi ultima dată în acest meci, după ce şi-a fructificat în premieră serviciul. În continuare, jucătoarea canadiană nu a mai modificat numărul de ghemuri de pe tabelă, astfel că Simona Halep a înregistrat un nou 6-2, după o oră şi cinci minute. 

Pentru jucătoarea română a fost a treia victorie în patru partide jucate cu Eugenie Bouchard

În faza următoare, Halep va evolua cu americanca Lauren Davis, locul 76 WTA. Davis a învins-o, joi, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-0, pe germana Andrea Petkovic, locul 98 WTA, care în manşa anterioară o eliminase pe sportiva cehă petra Kvitova. Americanca a câştigat după un meci de o oră şi 40 de minute.

În vârstă de 24 de ani, Davis şi-a egalat cea mai bună pefromanţă din carieră la un grand slam, accederea în manşa a treia, reuşită de două ori la AusOpen, în 2016 şi 2014, şi o dată la Wimbledon, tot în 2014. Cea mai bună clasare de simplu din cariera americancei a fost în mai 2017, locul 26.

Halep a câştigat singura partidă jucată cu Davis, în 2013, în turul I al turneului de la Indian Wells, scor 6-2, 6-0.

Calificarea în manşa a treia este recompensată la Australian Open cu un premiu de 142.500 de dolari australieni (93.000 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – EUGENIE BOUCHARD 6-2, în setul al doilea, meci fără istoric

SIMONA HALEP – EUGENIE BOUCHARD 6-2, meciul începe cu trei break-uri, apoi Simona se desprinde si castiga primul set.

 

UPDATE>Ana Bogdan, locul 107 WTA, a obţinut cea mai importantă performanţă din carieră, calificarea în turul al treilea al unui grand slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3, pe Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 54 WTA, în manşa secundă a Australian Open.

La 23 de ani, Genie Bouchard este într-o perioadă neagră a carierei sale. În 2013, când avea 18 ani, Bouchard era văzută ca marea speranță a tenisului feminin. Genie a avut o ascensiune fulminantă. În 2013 era pe locul 32, în 2014 a urcat pe 5, iar în 2015 era pe 6.

În ultimii ani, Bouchard a avut rezultate tot mai slabe. Acum este pe locul 112 și încearcă să revină, apărând în public doar prin pozele provocatoare puse pe Instagram.

Jucătoarea Eugenie Bouchard a prefaţat meciul cu liderul mondial Simona Halep şi a explicat ce aşteptări are de la acest joc.

„Mă bucur mult că voi juca împotriva numărului unu mondial. Voi folosi acest meci ca pe o unitate de măsură. Voi încerca să-mi fac jocul şi să o pun în dificultate”, a afirmat Bouchard, citată de ProSport.

Canadianca se află pe locul 112 WTA, însă cea mai bună clasare a sa a fost locul 5. Cele două jucătoare se vor întâlni joi dimineaţă, conform Mediafax.

Simona Halep şi Eugenie Bouchard s-au mai înfruntat de trei ori până acum în meciuri directe, de fiecare dată în 2014. Simona a câştigat la Indian Wells şi Turneul Campioanelor, în timp ce Bouchard s-a impus în semifinala de la Wimbledon.

SIMONA HALEP – EUGENIE BOUCHARD LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. Simona Halep prefaţează întâlnirea cu Eugenie Bouchard 

Calificată în turul al doilea la Australian Open, după victoria contra tinerei Destanee Aiava, Simona Halep a vorbit în conferinţa de presă de după meci despre problemele pe care le-a întâmpinat la glezna piciorului stâng, dar şi despre duelul de joi, cu Eugenie Bouchard.

„Meciul cu Bouchard este unul normal, nu simt nimic special. Ştiu cum joacă, dar nu ne-am mai întâlnit de mult, de la Wimbledon 2014. Ştiu că stă pe linia de fund, că încearcă să lovească foarte rapid. Trebuie să fac acelaşi joc ca de obicei, să fiu agresivă şi să încerc să o mişc. Trebuie să fiu atentă și agresivă și să-mi fac jocul. Trebuie să fiu atentă la mine, nu la ce joacă ea”, a spus Simona Halep, într-o conferinţă de presă.

Apoi, Simona a amintit de semifinala de la Wimbledon 2014, atunci când a fost învinsă de sportiva din Canada la finalul unei partide în care s-a accidentat la gleznă.

„Sunt mai mult de 50% sigură că aş fi câştigat acel meci, deoarece aveam încredere după Roland Garros şi simţeam mingea destul de bine. Dar m-am lovit la începutul meciului, apoi m-am speriat. Mereu sunt speriată când mă accidentez puţin”, a mai spus Simona.

Halep şi-a asigurat 80.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu Eugenie Bouchard (Canada), care a dispus de franţuzoaica Oceane Dodin cu 6-3, 7-6 (5).

Bouchard a pus capăt unei serii de şase înfrângeri consecutive, precedenta victorie datând din luna august, când trecea de americanca Lauren Davis cu 6-1, 6-3, în primul tur la New Haven.

Halep are 2-1 în duelurile directe cu Bouchard (23 ani, 112 WTA), după succesele din 2014, în optimi la Indian Wells, cu 6-2, 1-6, 6-4, şi în în grupă la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-2, 6-3. Singura victorie a canadiencei a venit tot în 2014, în semifinale, la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2. Cele două se pot întâlni din nou luna viitoare, la Cluj-Napoca, în Fed Cup.

 

SIMONA HALEP – EUGENIE BOUCHARD LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. Halep are o relaţie rece cu Bouchard: „Nu vorbesc cu ea / Poate aşa a fost ea crescută”

Relaţia dintre Simona Halep şi adversara de mâine de la Australian Open, Eugenie Bouchard, e una rece. Românca nu a uitat înfrângerea de la Wimbledon, dar nici episodul din Fed Cup.

Eugenie Bouchard e o tipă conflictuală, care nu se fereşte să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă deranjează. Canadianca i-a barat în 2014 visul sportivei din Constanţa pentru o finală la All England Club, dar relaţia dintre ele s-a deteriorat şi mai mult un an mai târziu, în cadrul unei partide din Fed Cup.

Faptul că nu sunt în cele mai bune relaţii a fost recunoscut indirect de Simona, încă de anul trecut. Campioana noastră nu s-a numărat printre jucătoarele care au încurajat-o pe Genie înaintea meciului cu Maria Sharapova, proaspăt întoarsă după suspendare. Canadianca a criticat-o mereu dur pe Masha pentru că s-a dobat, desfiinţând-o în mai multe rânduri. „Înainte de meci, numeroase jucătoare au venit în vestiar şi mi-au urat baftă, jucătoare cu care nu vorbesc de obicei. Am primit mesaje de la oameni, care m-au încurajat”, a spus Bouchard, după victoria cu Sharapova.

Românca a susţinut la momentul respectiv că nu vorbeşte cu cea care i-a fost adversară în semifinale la Wimbledon şi că nu vrea să se implice în conflictul pe care aceasta îl are cu Sharapova.

„Nu i-am urat succes lui Bouchard, pentru că noi nu vorbim. Nu am nimic de spus despre ea”, a declarat Halep, la conferinţa de presă de la finalul meciului câştigat în trei seturi în faţa Robertei Vinci, atunci când a fost întrebată dacă s-a numărat printre jucătoarele care au încurajat-o pe ocupanta locului 60 WTA înaintea partidei cu Sharapova.

Simona Halep şi Eugenie Bouchard nu au avut niciodată o relaţia foarte bună, mai ales după ce românca a criticat-o pe jucătoarea de 23 de ani pentru faptul că, înaintea întâlnirii de Fed Cup dintre România şi Canada, în 2015, a refuzat să dea mâna cu Alexandra Dulgheru.

„Eu nu aş vrea să comentez acest gest pentru că ţine de educaţia fiecăruia şi eu nu aş fi făcut niciodată aşa ceva. Dar poate că aşa este ea crescută sau aşa este obişnuită şi trebuie să-i acceptăm atitudinea”, a spus Simona Halep.

Halep a avut mari emoţii în primul tur de la Melbourne. Destanee Aiava, o jucătoare de 17 ani din Australia, a etalat un joc de totul sau nimic şi s-a distanţat la 5-2 în primul set. Halep şi-a calibrat la timp loviturile, a revenit în stilu-i caracteristic, însă în debutul actului secund s-a accidentat, după ce a călcat strămb. Cu glezna bandajată, constănțeanca a continuat și a etalat un joc bun. Totuși, există semne de întrebare cu privire la condiția ei medicală.

Simona s-a antrenat, înaintea duelului cu Eugenie Bouchard, din turul 2 de la Melbourne. Sportiva noastră nu a părut deranjată de durerile cauzate de entorsa suferită la gleznă.

Deşi lucrurile au părut normale la şedinţa de pregătire, sportiva noastră a aşteptat cu emoţii verdictul medicilor, care a venit câteva ore mai târziu. Simona are entorsă de gradul 1, cu întindere uşoară a fibrelor ligamentului de la glezna stângă, infromează ProSport.

Sursa citată menţionează că ortopezii australieni i-au recomandat liderului mondial să poarte o faşă ghipsată sau o orteză, dar să facă şi terapie cu ultrasunete.

“Totul e OK, e OK”, au fost cuvintele rostite de Simona, după ce a primit vestea diagnosticului.

La şedinţa de pregătire de azi, liderul mondial a folosit gheaţă, pentru a reduce inflamaţia. Sportiva noastră va fi nevoită să poarte permanent fie un bandaj ghipsat, fie o orteză.

Relaţia dintre Simona Halep şi adversara de joi e una rece. Românca nu a uitat înfrângerea de la Wimbledon, dar nici episodul din Fed Cup.

Eugenie Bouchard e o tipă conflictuală, care nu se fereşte să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă deranjează. Canadianca i-a barat în 2014 visul sportivei din Constanţa pentru o finală la All England Club, dar relaţia dintre ele s-a deteriorat şi mai mult un an mai târziu, în cadrul unei partide din Fed Cup.

Faptul că nu sunt în cele mai bune relaţii a fost recunoscut indirect de Simona, încă de anul trecut. Campioana noastră nu s-a numărat printre jucătoarele care au încurajat-o pe Genie înaintea meciului cu Maria Sharapova, proaspăt întoarsă după suspendare. Canadianca a criticat-o mereu dur pe Masha pentru că s-a dopat, desfiinţând-o în mai multe rânduri. “Înainte de meci, numeroase jucătoare au venit în vestiar şi mi-au urat baftă, jucătoare cu care nu vorbesc de obicei. Am primit mesaje de la oameni, care m-au încurajat“, a spus Bouchard, după victoria cu Sharapova.

Românca a susţinut la momentul respectiv că nu vorbeşte cu cea care i-a fost adversară în semifinale la Wimbledon şi că nu vrea să se implice în conflictul pe care aceasta îl are cu Sharapova.

Nu i-am urat succes lui Bouchard, pentru că noi nu vorbim. Nu am nimic de spus despre ea“, a declarat Halep, la conferinţa de presă de la finalul meciului câştigat în trei seturi în faţa Robertei Vinci.

Simona Halep şi Eugenie Bouchard nu au avut niciodată o relaţia foarte bună, mai ales după ce românca a criticat-o pe jucătoarea de 23 de ani pentru faptul că, înaintea întâlnirii de Fed Cup dintre România şi Canada, în 2015, a refuzat să dea mâna cu Alexandra Dulgheru.

Eu nu aş vrea să comentez acest gest pentru că ţine de educaţia fiecăruia şi eu nu aş fi făcut niciodată aşa ceva. Dar poate că aşa este ea crescută sau aşa este obişnuită şi trebuie să-i acceptăm atitudinea“, a spus Halep.

Ce au spus cele două

  • Simona Halep: “Meciul cu Bouchard este unul normal, nu simt nimic special. Ştiu cum joacă, dar nu ne-am mai întâlnit de mult, de la Wimbledon 2014. Ştiu că stă pe linia de fund, că încearcă să lovească foarte rapid. Trebuie să fac acelaşi joc ca de obicei, să fiu agresivă şi să încerc să o mişc. Trebuie să fiu atentă și agresivă și să-mi fac jocul. Trebuie să fiu atentă la mine, nu la ce joacă ea”, a spus Simona Halep, într-o conferinţă de presă. Apoi, Simona a amintit de semifinala de la Wimbledon 2014, atunci când a fost învinsă de sportiva din Canada la finalul unei partide în care s-a accidentat la gleznă. “Sunt mai mult de 50% sigură că aş fi câştigat acel meci, deoarece aveam încredere după Roland Garros şi simţeam mingea destul de bine. Dar m-am lovit la începutul meciului, apoi m-am speriat. Mereu sunt speriată când mă accidentez puţin”, a mai spus Simona.
  • Bouchard: “Este întotdeauna o provocare să joci contra celor mai valoroase jucătoare din circuit, va fi o şansă bună de a-mi evalua forma din acest moment. Voi juca fără presiune”, a declarat Bouchard, potrivit lapresse.ca, pentru ca apoi să admită că nu se află la nivelul ideal: “Jocul meu de acum este de. Ştiu că mai am mult de muncit. Unele obiceiuri sunt foarte greu de schimbat, muncesc cu echipa mea la acest lucru. Vreau să joc cât mai multe meciuri posibil, şi ar trebui să joc mai multe turnee mici din cauza locului pe care mă aflu în clasamentul WTA”.

Chiar dacă Bouchard e departe de nivelul de acum patru ani, ea a arătat destul de solid în primul tur, când a dispus de franţuzoaica Oceane Dodin cu 6-3, 7-6 (5). Genia a pus capăt unei serii de şase înfrângeri consecutive, precedenta victorie datând din luna august, când trecea de americanca Lauren Davis cu 6-1, 6-3, în primul tur la New Haven.

Liderul WTA, Simona Halep, are 2-1 în duelurile directe cu Bouchard (23 ani, 112 WTA), după succesele din 2014, în optimi la Indian Wells, cu 6-2, 1-6, 6-4, şi în în grupă la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-2, 6-3. Singura victorie a canadiencei a venit tot în 2014, în semifinale, la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2.

Halep – Bouchard, LIVE VIDEO STREAM la Australian Open: Traseul Simonei

Dacă turul doi se anunţă unul cu probleme, mai ales din cauza accidentării, în turul trei Halep a scăpat de Kvitova. Cel mai probabil, dacă va trece de Bouchard, cea mai bună jucătoare din lume o va întâlni pe Andrea Petkovic, care a învins-o cu 10-8 în decisiv pe cehoaică.

Dacă va ajunge în optimi, Simona ar putea să o întâlnească acolo pe rusoaica Elena Vesina, a 16-a favorită a competiției. Între cele două au avut loc două meciuri, ambele pe hard, fiecare bifând câte o victorie.

În cazul în care se va califica în sferturile de finală, Simona ar putea da peste Karolina Pliskova, a 6-a favorită a competiției din Australia. Cele două s-au întâlnit de 7 ori până acum și statistica e în favoarea jucătoarei noastre, 5-2.

În semifinale, Halep se poate întâlni cu iberica Garbine Muguruza, cea care a fost aproape să o detroneze pe prima poziție a clasamentului WTA. Dintre posibilele adversare, iberica este singura care are statistica pe partea ei în disputele cu Simona. Muguruza are 3-1 la directe cu Halep, ultima victorie venind în finala de la Cincinnati cu un categoric 6-1, 6-0.

Programul românilor joi dimineaţă la Australian Open:

SIMPLU

Ana Bogdan – Yulia Putintseva, joi, după ora 03:30
Sorana Cîrstea – Lucie Safarova, joi, după ora 04:00
Simona Halep – Eugenie Bouchard, joi, ora 10:00

DUBLU

Tecău (România) /Rojer (Olanda) – Duran/Molteni (Argentina) – ora 02:00
Copil (România) /Troicki (Serbia) – Ram (SUA)/Sharan (India) – după ora 05:00

Australian Open. Meciul dintre Simona Halep si Eugenie Bouchard poate fi urmarit video live stream aici sau aici