Simona Halep, o nouă revenire senzaţională la Australian Open. S-a calificat în sferturi, unde o va întâlni pe Serena Williams

Simona Halep a câştigat cu 3-6, 6-1, 6-4 pe poloneza Iga Swiatek, duminică în optimile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. În turul următor Halep va juca împtriva Serenei Williams.

14 feb. 2021, 09:09
Simona Halep, o nouă revenire senzaţională la Australian Open. S-a calificat în sferturi, unde o va întâlni pe Serena Williams

SIMONA HALEP – IGA SWIATEK 3-6, 6-1, 6-4

. Simona Halep s-a calificat pentru a cincea oară în „sferturi” la Australian Open, după o victorie-revanșă în fața Igăi Swiatek, jucătoare care o învinsese fără drept de apel toamna trecută, la Roland Garros.

În primul set al partidei de pe Rod Laver Arena, Swiatek a jucat aproape perfect, iar Halep a făcut faţă cu greu în schimburile mai lungi. Simona a reuşit să menţină echilibru cu un serviciu excelent, iar la 3-3 a avut două mingi de break, pe care nu a reuşit să le fructifice. Aceste ratări au lăsat urme şi Halep a făcut câteva greşeli în ghemul următor la serviciu, astfel că Swiatek a reuşit break-ul, încheind apoi setul cu 6-3. Românca, finalistă în 2018 şi semifinalistă anul trecut la Melbourne, a fost mult mai decisă, mai agresivă şi, pe fondul tot mai multor erori comise de poloneză, s-a desprins la 3-0. Swiatek a luat un ghem, dar nu a reuşit să o împiedice pe Halep să se impună categoric, cu 6-1.

Halep, campioană în 2018 la Roland Garros şi în 2019 la Wimbledon, a început mai bine şi setul decisiv, conducând cu 2-0. A urmat o reacţie de orgoliu a adversarei, care a revenit la un nivel bun de joc şi a reuşit egalarea, 2-2. Imediat Halep a făcut un break ”alb” şi apoi s-a desprins la 4-2. Până la final, cele două jucătoare au mers cu serviciul, Simona Halep câştigând cu 6-4.

Simona Halep va juca în faza următoare cu americanca Serena Williams, locul 11 WTA, care conduce cu 9-2 în întâlnirile cu compatrioata noatsră, însă ultima victorie îi aparţine Simonei, scor 6-2, 6-2, în finala de la Wimbledon 2019. În acelaşi an, cele două jucătoare s-au întâlnit şi la Australian Open, când Williams a câştigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.

Calificarea în sferturi este recompensată la actuala ediţie a AusOpen cu un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în optimi primesc un premiu de 320.000 de dolari australieni (204.000 euro) fiecare şi câte 240 de puncte WTA.

Ştire în curs de actualizare.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Este al treilea meci direct dintre cele două jucătoare, după două dispute la Roland Garros, în care românca şi poloneza şi-au împărţit victoriile. Simona Halep s-a impus la Roland Garros, în 2019, 6-1, 6-0, iar Iga Swiatek s-a impus tot la Roland Garros, anul trecut, 6-1, 6-2.

Click aici pentru a vedea SIMONA HALEP – IGA SWIATEK

De altfel, cu privire la această ultimă dispută, Halep spunea în urmă cu două zile: „Va fi o mare provocare, pentru că m-a zdrobit la Roland Garros. Va trebui să fac ceva mai bine, să joc un tenis mai bun, dar sunt încrezatoare. De asta sunt aici, ca să dau tot ce am mai bun”.

Citeşte şi Simona Halep, calificare triumfală în optimi, la Australian Open 2021. A pierdut doar patru game-uri cu Veronika Kudermetova

La rândul ei, Swiatek a spus despre Halep: „O să joc cât pot de bine împotriva Simonei, doar la asta mă concentrez, la partida următoare. Nu m-am uitat pe tablou, nu am vrut să pun presiune sau să am aşteptări. Am zis că o voi lua meci cu meci. Cred că acum meciul cu Halep va fi diferit. Ea e o jucătoare grozavă, o mare campioană. Chiar dacă am câştigat meciul anterior şi am învins la Roland Garros, nu mă consider favorită. Doar joc împotriva Simonei. O să îmi spun că nu am nimic de pierdut şi o să încerc să fac tot ce pot. Cred că la Roland Garros am jucat perfect, va fi greu să fiu în acea formă. Va fi o partidă foarte grea„.

Pentru Swiatek cea mai bună performanţă la Melbourne sunt optimile de finală, pe care le-a atins şi anul trecut, în timp ce Simona Halep are o finală în 2018, iar în 2020 a atins semifinalele.