Simona Halep îl atacă pe Mouratoglou: „Sunt victima unei nedreptăți. O carieră de 25 de ani e distrusă”

Simona Halep a lansat un atac dur la adresa fostului său antrenor, Patrick Mouratoglou, pe care-l consideră responsabil pentru scandalul de dopaj care i-a afectat cariera. Şi Ţiriac a avut aceeaşi atitudine, dar magnatul este sceptic cu privire la verdictul TAS

29 ian. 2024, 09:30
Simona Halep îl atacă pe Mouratoglou: „Sunt victima unei nedreptăți. O carieră de 25 de ani e distrusă”

Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani pentru dopaj, dar își așteaptă audierea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în speranța de a reveni pe teren în 2024.

După ce a încheiat colaborarea cu Academia Mouratoglou și antrenorul Patrick Mouratoglou, Halep a lansat acuzații grave, susținând că acesta i-a distrus cariera. Antrenorul ar fi recomandat un supliment contaminat, recunoscând ulterior responsabilitatea într-un videoclip pe Instagram.

„După greșeala lor, eu sunt singura care plătește prețul. O carieră de 25 de ani e distrusă”, a declarat românca în decembrie pentru publicația franceză Paris Match.

Simona Halep acuză că și-a pus încrederea totală în oamenii cu care a lucrat, dar ea este singura care plătește prețul. În prezent, Halep și Mouratoglou nu mai lucrează împreună, iar legătura lor s-a întrerupt de mai multe luni.

Vestea aşteptată de Simona Halep. Pedeapsa redusă de TAS la jumătate

În același interviu acordat publicației franceze Paris Match, sportiva a mai spus: „Un sportiv profesionist e înconjurat de oameni care trebuie să aibă grijă de el, de sănătatea lui. Mi-am pus mereu încrederea totală în oamenii cu care am lucrat. Nu sportivul de performanță trebuie să verifice ce conține un supliment. Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenție și sunt recunoscătoare că el și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei. Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. â

Acum nu mai lucrăm împreună. N-am mai avut nicio legătură de câteva luni. Și nici nu m-am mai antrenat la Academia Mouratoglou de anul trecut”

Suspendată pentru patru ani, Halep așteaptă audierea la TAS în speranța de a reveni pe teren, iar visul ei este să se întoarcă în circuit, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, dacă sancțiunea este menținută, acesta ar putea să fie sfârșitul carierei sale la un nivel înalt.

„Dacă va fi menținută sancțiunea, nu știu ce se va întâmpla în următorii trei ani. Visul meu e să mă întorc, indiferent de vârstă. Un lucru e cert: vreau să stabilesc eu cum îmi voi încheia cariera și nu vreau ca acest lucru să se întâmple în altă parte decât pe teren! Eu sunt victima unei nedreptăți. Știu că n-am greșit cu nimic și n-am de ce să fiu supărată pe mine.”, declară Simona Halep.

În ciuda situației dificile, Halep speră la o decizie favorabilă din partea TAS, care să îi permită să-și continue cariera în lumea tenisului profesionist. Sportiva va fi audiată în perioada 7-9 februarie, astfel că rămâne de văzut dacă TAS va menține decizia.

Simona Halep încearcă să obțină reducerea suspendării de 4 ani la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, dar Ion Țiriac spune că nu are încredere în tribunalul de la Lausanne. Omul de afaceri a vorbit și despre antrenorul Patrick Mouratoglou, care nu-și asumă responsabilitatea în cazul de dopaj al fostei lidere WTA.

 

Ion Țiriac nu are încredere în TAS: Nu știu cu ce speranțe merge Simona Halep acolo. Nu știu, nu pot să-l judec pe domnul Mouratoglou, nu știu dacă își asumă sau nu

Țiriac pune la îndoială integritatea TAS și a descris cazul Simonei Halep drept „o treabă care nu e curată pe undeva”. „Nu ştiu ce face Simona, acum se duce la TAS. Dar ştie lumea ce e TAS? În 2000, proba Andreei Răducan a fost manipulată, au trimis 62 de ml şi s-au întors 100 ml.

Ce face TAS? Sparge toate regulile. Aşa că în ce lume suntem? Păi după un an de zile vine cineva şi spune că a săpat şi a mai găsit ceva, paşaportul biologic. Păi ai controlat-o de 380 de ori în 10 ani şi n-ai găsit… Şi atunci e o treabă care nu e curată pe undeva.

Acum Simona se duce la TAS, cu ce speranţe, nu ştiu. Înţeleg că s-a dus cu nişte avocaţi din Los Angeles. Nu îi cunosc, dar eu îi urez din tot sufletul numai bine” – Ion Ţiriac, citat de Agerpres.

„Domnul Mouratoglou, antrenor de tenis… nu știu ce să spun. Am văzut de 2-3 ori la jucătorii săi niște chestii care parcă au căzut din cer, dar trebuia să fii acolo, pe teren, să joci, ca să-ți dai seama ce și cum. Dumnealui are o uzină acolo (n.r. în Franța), face 50-60 de tineri în fiecare an. Restul, sportivii… Înțeleg că Serena Williams a avut derogări la medicamente nu o dată, nu de două ori, de 5 ori, de 7 ori, de 10 ori, cât a stat la dumnealui. Mă întreb din nou cum a câștigat toate trofeele de la Wimbledon.

A avut moralitatea să spună: ‘Stai un pic, m-a bătut în 38 de minute, mi-a dat o palmă cum n-am luat toată viața mea, ce-ar fi să mai cer și eu una ca să fie și la mine’… Dar în ceea ce le privește pe celelalte, cum a fost?

Nu știu, nu pot să-l judec pe domnul Mouratoglou, nu știu dacă își asumă sau nu, nu l-am întrebat, nu cunosc nici relația care există sau care a existat între ei” – Ion Țiriac.

„De ce să fie ultimul meci al Simonei Halep? Moare?”. Ion Țiriac, mesaj optimist înaintea apelului de la TAS

Simona Halep va juca un meci demonstrativ alături de două nume imense ale tenisului mondial, Steffi Graf și Andre Agassi. Românca e suspendată patru ani pentru dopaj, nu poate avea nicio partidă oficială în acest timp și cazul ei va fi analizat la TAS în intervalul 7 – 9 februarie.

Ion Țiriac, un apropiat al Simonei Halep, a comentat despre situația actuală a fostului lider WTA și a anunțat că demonstrativul, ce va avea loc în această vară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, nu va fi ultimul meci al sportivei din Constanța.

Ce salariu are Leonard Doroftei în Canada, după ce a fost numit cerşetor în România: „Lucrez de luni până luni, fără pauză”
„De ce să fie ultimul ei meci? Moare? Ultimul meci este când știi că nu o să mai joci altul, dar ea poate să joace peste tot. Din câte știu eu, ea se antrenează zi și noapte, e mai ambițioasă decât era înainte. Eu am suspiciunile mele cu TAS-ul, pentru că am fost «Stan-Pățitul» în 2000 și știu ce se întâmplă. După părerea mea, Simona Halep are o singură vină. A fost depistată pozitiv, se poate, dar de ce? Și când spui de ce… habar n-am eu. Întrebați-i pe cei responsabili, pe cei care o au avut-o în grijă. Nu mă mai întrebați de Halep pentru că nu știu mai multe. După părerea mea, nu are nicio vină, dar a fost depistată pozitiv, din păcate”, a spus Ion Țiriac, despre Simona Halep, prezent fiind la patinoarul său din Otopeni.

Simona Halep va participa la Sports Festival 2024, iar la eveniment vor fi prezenți Andre Agassi și Steffi Graf. Meciul demonstrativ va avea loc la data de15 iunie, de la ora 18:00, la BT Arena.