Simona Halep joacă meciul inaugural al turneului de la Washington. Adversara sa este o jucătoare spaniolă originară din Republica Moldova

Simona Halep (30 de ani, 16 WTA) o va întâlni pe jucătoarea Cristina Bucșa (24 de ani, 123 WTA) din Spania, luni, 1 august, în primul tur al turneului WTA de la Washington, dotat cu premii în valoare de 251.750 de dolari.

01 aug. 2022, 10:26
Simona Halep joacă meciul inaugural al turneului de la Washington. Adversara sa este o jucătoare spaniolă originară din Republica Moldova

Partida dintre Simona Halep şi Cristina Bucşa va fi şi meciul inaugural al turneului de la Washington şi se va desfăşura începând cu ora 19, ora României. Halep îşi începe astfel pregătirea pentru ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, care se desfăşoară pe suprafaţă „hard”.

Cristina Bucșa este o jucătoare născută la Chișinău, dar care reprezintă Spania, și se află în cea mai bună perioadă a carierei sale, ocupând locul 123 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare având-o în urmă cu o săptămână, când a fost pe locul 120.

Pentru a ajunge pe tabloul principal, Cristina Bucșa a fost nevoită să treacă de două tururi de calificare, cu Kimberly Birrell, scor 6-3, 3-6, 7-5, şi cu Caty McNally, scor 1-6, 6-4, 7-5.

De partea cealaltă, Simona Halep nu a mai evoluat de aproape o lună de zile. Ultimul meci a fost cel contra Elenei Rybakina, în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, pierdut cu scorul de 3-6, 3-6.

Citeşte şi: Aproape nimeni nu-l mai vrea pe Cristiano Ronaldo. Ultimul club care are „ușile deschise” pentru CR7

Turneul de la Washington este o alegere surprinzătoare pentru Simona, în pregătirea turneului US Open ea preferând anii trecuţi să joace în Canada şi la Cincinatti. De fapt, turneul de la Washington nu este unul de anvergură, fiind plasat în categoria WTA 250, motiv pentru care nici miza financiară nu este una foarte atractivă, premiile totale în proba feminină fiind de 251.750 de dolari.

Totuşi, Halep a adăugat acest turneu pentru a fi cât mai bine pregătită pentru US Open, iar explicaţia poate veni şi din colaborarea cu noul său antrenor, Patrick Muratoglu.

„Toată experiența lui și sfaturile sunt grozave. Mi-a redat dragostea pentru tenis, dragostea de a munci din greu. Acum dau totul în fiecare zi,” a punctat Simona Halep, înaintea meciului, insistând asupra faptului că este în faza în care nu țintește rezultate, ci progrese tehnice în joc, scrie Sport.ro.

Citeşte şi: Baza sportivă ”La Terenuri” a fost inaugurată la Cluj-Napoca. Investiţia a fost de peste 6 milioane de euro