ROLAND GARROS 2017. Simona Halep s-a calificat în finală

SIMONA HALEP a învins-o pe KAROLINA PLISKOVA cu 6-4, 3-6, 6-3 şi s-a calificat în finala de la Roland Garros 2017. Sâmbătă va lupta pentru trofeu cu jucătoarea letonă Jelena Ostapenko.

08 iun. 2017, 09:03
ROLAND GARROS 2017. Simona Halep s-a calificat în finală

Simona Halep, numărul patru mondial, va juca finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia), numărul trei WTA, joi, în semifinale, cu 6-4, 3-6, 6-3.

Simona Halep (25 ani), a treia favorită a competiției pariziene, va juca a doua sa finală la Roland Garros, după cea pierdută în 2014 în fața rusoaicei Maria Șarapova (4-6, 7-6, 4-6). Halep, care va disputa ultimul act contra letonei Jelena Ostapenko, mai are semifinale de Grand Slam la Wimbledon (2014) și US Open (2015).

Chiar dacă nu a făcut cel mai bun meci al său cu Pliskova, Halep a reușit să se impună după exact două ore de joc.

Pliskova a luat primul ghem al partidei, dar apoi Simona a restabilit egalitatea și a reușit break-ul după un ghem cu două duble greșeli ale cehoaicei (2-1). Meciul a fost strâns în continuare, Halep desprinzându-se la 3-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut apoi o minge de 4-1, dar Pliskova a reușit să se apropie la 3-2. S-a mers cu serviciul în continuare și Simona a încheiat setul cu 6-4, în 43 de minute, după ce ratase două mingi de set la 5-3.

În actul secund, Pliskova a fost mai agresivă, iar Halep nu a reușit să țină ritmul așa de bine. Pliskova a condus cu 1-0 și 2-1, Halep a egalat de fiecare dată, dar apoi echilibrul fragil s-a rupt, cehoaica a luat un ghem la zero și apoi a făcut break-ul (2-4). Halep a ratat trei oportunități de break și șansa de a reveni în set, iar Pliskova a făcut 5-2, adjudecându-și setul cu 6-3.

În decisiv, Halep a părut mai decisă, a condus cu 1-0, apoi a avut o minge de break, nefructificată, a avut 2-1 și în sfârșit a câștigat contra serviciului (3-1), detașându-se la 4-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut o șansă de 5-1, dar a ratat-o, iar apoi Pliskova a reușit să o contreze și să se apropie la 4-3. Karolina a servit pentru 4-4, dar românca a reușit break-ul, iar apoi a încheiat setul cu 6-3.

Din punct de vedere statistic, Halep nu a avut niciun as și a făcut o dublă greșeală, având procentaje bune la punctele cu ambele servicii, 71% la primul și 40% la al doilea. Simona a transformat doar 3 din cele 12 mingi de break create și a avut 14 winners, făcând tot atâtea erori neforțate.

De partea cealaltă, Pliskova a reușit 7 ași, dar a făcut și 4 duble greșeli, a avut procentaje bune la serviciu, 60% la primul și 57% la al doilea, transformând doar 2 din cele 8 mingi de break (procentaj egal cu Simona). Karolina a reușit nu mai puțin de 45 de mingi direct câștigătoare, dar a comis și 55 de erori neforțate.

Pliskova ar fi devenit numărul unu mondial dacă s-ar fi calificat în finala turneului, în timp ce Simona Halep va deveni lider WTA dacă va cuceri trofeul.

Halep o conduce categoric pe Karolina Pliskova (25 ani) în meciurile directe, cu scorul general de 6-1. Prima confruntare a avut loc în 2006, la junioare, într-un turneu din Belgia, când Simona s-a impus cu 7-5, 6-4. În 2015, Halep câștiga cu 6-4, 7-6 (4) în finală la Dubai, iar apoi se impunea și în optimi la Indian Wells, cu 6-4, 6-4. Anul trecut, Simona învingea cu 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney, după care Pliskova se impunea în Fed Cup, cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, precedentul duel, disputat anul trecut, la Montreal, încheindu-se tot cu victoria româncei, 6-3, 6-3, în optimi. De remarcat că toate meciurile au avut loc pe hard.

În finala de la Roland Garros, programată sâmbătă, de la ora 16,00, Halep o va înfrunta, în premieră, pe Ostapenko (20 ani împliniți joi, 47 WTA), victorioasă cu 7-6 (4), 3-6, 6-3 cu Timea Bacsinszky (Elveția).

Finalista se va alege cu 1.060.000 euro și 1.300 de puncte WTA, iar câștigătoarea va fi recompensată cu 2.100.000 euro și 2.000 de puncte WTA.

De remarcat că Ostapenko a jucat trei finale (2015 — Quebec City, 2016 — Doha, 2017 — Charleston) și nu a câștigat niciuna.

Halep a ajuns la a 25-a finală din carieră, până acum având 15 titluri cucerite. Simona a obținut șase titluri în 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia, două în 2014, la Doha și București, trei în 2015, Shenzhen, Dubai și Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, București și Montreal, iar anul acesta a câștigat la Madrid.

Halep a mai jucat nouă finale, în 2010 și 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros și Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto și Cincinnati, iar în 2017 la Roma.

Cele mai importante momenter ale partidei:

Game 26 Meciul este dramatic. Pliskova îşi ia break-ul înapoi, iar Simona are 4-3. Cehoaica este însă la serviciu.

Game 23 Primul break al setului decisiv îl face Simona Halep, la capătul unui schimb de mingi în care s-a apărat extraordinar. 3-1 pentru româncă.

Game 19 Pliskova închide setul, în 32 de minute. Este 6-4, 3-6 şi vom avea set decisiv.

Game 17 Pliskova îşi consolidează break-ul, după ce salvează trei mingi de break ale Simonei. 5-2 pentru cehoaică, în setul 2.

Game 16 Break la 15 făcut de Pliskova, 4-2. Este abia al doilea break al meciului şi primul pentru cehoaică.

Game 13 Meci foarte echilibrat, se merge în continuare cap la cap, 2-1 pentru Pliskova. Doar un break a fost înregistrat până acum, într-o oră de joc, cel datorită căruia Halep a câştigat primul set.

Game 11 Şi setul doi începe cu Pliskova la serviciu, care câştigă la 40, scor 1-0.

Game 10 Simona fructifică a patra minge de set şi câştigă setul, 6-4, în 43 de minute.

Game 8 Diferenţa se păstrează, 5-3, cu game la 15 câştigat de Simona uşor, pe propriul serviciu.

Game 6 Fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul, e 4-2 pentru Halep.

Game 4 Simona a salvat două mingi de break şi a câştigat game-ul, 3-1.

Game 3 Simona reuşeşte primul break al partidei. Ea a câştigat la 15 şui a trecut pentru prima oară în avantaj, 2-1.

Game 2 Este 1-1, fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul la 30.

Game 1 Meciul începe cu Pliskova la serviciu.

Meciul dintre SIMONA HALEP şi KAROLINA PLISKOVA a fost programat pe arena centrală, Philipp Chatrier, după un meci din proba de dublu mixt, Anna-Lena Groenefeld / Robert Farah (Germania / Columbia) – Gabriela Dabrowski / Rohan Bopanna (Canada / India), ora 13:00, şi prima semifinală Jelena Ostapenko (Letonia) – Timea Bacsinszky (Elveţia), ora 16:00. Cel mai probabil, meciul SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA va începe în jurul orei 19:00, LIVE VIDEO STREAM ONLINE EUROSPORT.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA este LIVE VIDEO STREAM ONLINE AICI.

SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS. SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA este un meci pentru locul 1 WTA, deţinut acum de Angelique Kerber. Simona Halep ajunge acnr. 1 WTA dacă va câştiga turneul de la Roland Garros 2017, în vreme ce Karolina Pliskova are nevoie doar de calificarea în finală. EUROSPORT va transmite LIVE, LIVE VIDEO, LIVE STREAM, LIVE ONLINE, LIVE VIDEO STREAM ONLINE partida SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA.

SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS. Stania şi Stere Halep, părinții Simonei Halep, au ajuns miercuri la Paris și au văzut pe viu meciul de poveste cu Elina Svitolina. „Mi-au purtat noroc!” a comentat Simona Halep. Părinţii sportivei vor asista şi la meciul SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS.

SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS. Simona Halep a decis înaintea semifinalei cu Karolina Pliskova, împreuna cu antrenorul Darren Cahill, să efectueze un antrenament de o oră în loc de 30 de minute, aşa cum procedează de obicei. Astfel, joi după-amiază, în jurul orei 15:00, Simona Halep urma să se pregătească, pentru o oră, pe unul din terenurile de la Roland Garros. SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT va transmite LIVE, LIVE VIDEO, LIVE STREAM, LIVE ONLINE, LIVE VIDEO STREAM ONLINE partida SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA.

SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS. Simona Halep are un avantaj moral în acest moment, dat de faptul că o conduce cu 4-1 pe Karolina Pliskova. În 2015, Simona Halep câştiga cu 6-4, 7-6 (4) în finală la Dubai, iar apoi se impunea şi în optimi la Indian Wells, cu 6-4, 6-4. Anul trecut, Simona Halep învingea cu 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney, după care Karolina Pliskova se impunea în Fed Cup, cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, ultimul duel, disputat anul trecut, la Montreal, încheindu-se tot cu victoria româncei, 6-3, 6-3, în optimi. Toate meciurile au avut loc pe hard, iar acum se joacă pe zgură, la ROLAND GARROS 2017. SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT.

SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS. Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în semifinalele French Open, după ce a învins-o, miercuri, cu 3-6, 7-6 (6), 6-0, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, în două ore şi şase minute de joc. SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT.

SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS. Simona Halep o compară pe Karolina Pliskova cu o mașinărie înaintea meciului de joi, din semifinalele de la Roland Garros 2017, LIVE, LIVE VIDEO, LIVE STREAM, LIVE ONLINE, LIVE VIDEO STREAM ONLINE la EUROSPORT. „Ea este ca acea mașinărie care aruncă mingi. Trebuie să fiu puternică pe picioare și să cred. Nu pot spune nimic despre tactică. E greu de jucat împotriva ei. Nu cred că am mai jucat împotriva ei pe zgură. Va fi o provocare, va fi ceva nou. Știu că lovește foarte puternic. Trebuie să îmi schimb jocul”, a spus SIMONA HALEP.

SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS. Karolina Pliskova a învins-o în sferturi, într-o oră şi 51 de minute, cu 7-6 (3), 6-4, pe Caroline Garcia din Franţa, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28. SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT.

SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS. „Am fost adversare de câteva ori și sunt convinsă că va fi un meci. Simona Halep aleargă bine, este peste tot şi nu ratează mult. Va conta foarte mult și cum va fi vremea. Cred că va trebui să fiu mai agresivă şi să pun presiune pe ea. Şi să îmi pot câştiga serviciul, aceasta va fi cheia. Voi încerca doar să joc ca şi cum nu aş avea nimic de pierdut pentru că sunt în semifinale” a spus KAROLINA PLISKOVA.

SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS. SIMONA HALEP şi KAROLINA PLISKOVA şi-au asigurat câte 530.000 de euro şi 720 de puncte WTA pentru calificarea în semifinalele de la ROLAND GARROS 2017. Finalista va primi 1.060.000 de euro şi 1.300 de puncte WTA, iar câştigătorea turneului, 2.100.000 de euro şi 2.000 de puncte WTA.

SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE ROLAND GARROS. SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA este a doua semifinală feminină de la ROLAND GARROS 2017 şi va fi LIVE VIDEO STREAM ONLINE la EUROSPORT. Meciul SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA va începe nu mai devreme de ora 18:00. EUROSPORT va transmite LIVE, LIVE VIDEO, LIVE STREAM, LIVE ONLINE, LIVE VIDEO STREAM ONLINE partida SIMONA HALEP KAROLINA PLISKOVA.

 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE LIVE Jucătoarea română de tenis Simona Halep pare să aibă un bulevard în faţa ei pentru a obţine la Roland Garros primul ei titlu de Mare Şlem, după ce a eliminat-o în sferturi de finală pe cea mai periculoasă rivală a sa, ucraineanca Elina Svitolina, scrie AFP. SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE LIVE

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE LIVE Greu de bătut

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE LIVE Pentru jucătoarea cehă Karolina Pliskova, adversara sa de joi, din semifinale, sau pentru elveţianca Timea Bacsinszky sau tânăra letonă Jelena Ostapenko, care vor disputa prima semifinală, va fi greu s-o împiedice pe Simona Halep să ridice Cupa Suzanne-Lenglen.  Meciul dintre cele două poate fi urmărit pe Eurosport.

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE LIVE Un trofeu și o finală

 

 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE LIVE  Halep, 25 de ani, a dominat pregătirea pe zgură: un trofeu la Madrid şi o finală la Roma, pierdută contra Elinei Svitolina, în parte din cauza unei accidentări la gleznă. 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE LIVE  După victorii uşoare în primele tururi (niciun set pierdut în patru meciuri), româna a trecut dramatic de Svitolina, 3-6, 7-6 (8/6), 6-0, graţie forţei sale mentale, după ce a fost condusă cu 5-1 în actul secund. Acest duel între locul 4 şi locul 6 WTA a făcut figură de duel avant la lettre, estimează AFP. 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE LIVE  Combativitatea şi mobilitatea sa ar trebui s-o facă să sufere şi pe Pliskova, care este mai înaltă cu 17 cm (1,85 m contre 1,68 m) şi mai puţin mobilă. Finalistă în 2014 în faţa Mariei Şarapova, românca se simte mai bine pe zgură decât cehoaica, N.3 mondial, care până în acest an nu trecuse niciodată de turul al doilea la Paris. 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE LIVE  Neputând spera că Halep va comite la fel de multe greşeli precum Caroline Garcia în sferturi de finală, Pliskova, care excelează la serviciu, va trebuie să-şi asume riscuri într-un afiş atrăgător prin opoziţia de stiluri. 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE LIVE  A doua semifinală, coincidenţă extraordinară, case în ziua de naştere a celor două adversare: Ostapenko împlineşte 20 de ani, iar Bacsinszky, 28. Una din ele va atinge o finală de Mare Şlem fără să întâlnească vreo jucătoare din Top 8. Beneficiare ale unui tablou favorabil, cele două jucătoare au reuşit totuşi câteva victorii frumoase: contra lui Venus Williams (11 WTA) şi Kristina Mladenovic (14) în cazul elveţiencei, locul 31 mondial, contra Carolinei Wozniacki (12) în cazul letonei, locul 47.