Simona Halep, lovită în plin de trădare: „Lipsa de empatie este evidentă. Toți au uitat-o”

Jurnalista din Constanța, Lavinia Săndescu-Siclitaru, a publicat un editorial în care pune în lumină atitudinea politicienilor, în special a celor de la malul mării, cu privire la cazul de dopaj al Simonei Halep.

10 iun. 2023, 18:40
Simona Halep, lovită în plin de trădare: „Lipsa de empatie este evidentă. Toți au uitat-o”
Simona Halep, lovită în plin de trădare: „Lipsa de empatie este evidentă. Toți au uitat-o”

Simona Halep a fost constant în lumina reflectoarelor, însă din păcate în ultima vreme motivul nu a fost unul tocmai fericit. Acuzațiile de dopaj au făcut vâlvă atât în presa națională, cât și în cea internațională. Părerile cu privire la acest subiect sunt cât se poate de împărțite. Cele mai importante personalități din sport au comentat această situație.

Citește și: După Banca Transilvania, un alt sponsor important rupe contractul cu Simona Halep. Câţi bani pierde fostul nr. 1 WTA

Recent, în presa din Constanța a apărut un editorial cât se poate de acid despre acest subiect extrem de sensibil la nivel național. Potrivit editorialului publicat pe Ziuaconstanta.ro, jurnalista Lavinia Săndescu-Siclitaru afirmă că Simona Halep a fost abandonată de către politicieni în general și de către autoritățile locale din orașul de la malul mării în mod special.

Simona Halep trădată de politicieni români

„În 2014, Simona Halep, pe atunci ocupanta locului 5 în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), a fost desemnată cetăţean de onoare al municipiului, respectiv judeţului Constanţa. Au urmat 8 ani de muncă și o ascensiune fulminantă pentru Simona.

Pe fiecare trofeu câștigat cu multă muncă s-au urcat cu picioarele, așa cum se întâmplă de obicei, în disperare de a-și face imagine potentații zilei și politicieni din toate partidele.

A urmat anul 2022, anul suspendării. Halep n-a mai jucat din luna august 2022, când a fost învinsă de Daria Snigur în primul tur de la US Open 2022. Ea a încheia anul trecut cu două titluri cucerite, la Melbourne Summer Set 1 și Toronto. De atunci se luptă pentru a-și demonstra nevinovăția, doar cu sprijinul familiei, avocaților și a fanilor autentici.

Politicienii au uitat-o. Am așteptat o reacție a conducătorilor sportului constănțean, reprezentanților administrației locale, județene, consilieri sau parlamentari, aceia care atunci când Simona era pe val, umpleau wall-urile cu fotografiile ei. Reacțiile sunt spre zero.

Lipsa de empatie este evidentă, sacii-n căruță sunt la mare preț la Constanța. Și dacă așa-zisa rotativă guvernamentală a fost amânată în ultimul moment, vezi, Doamne!… pentru a înnăbuși onorabil greva profesorilor, șansele ca situația Simonei Halep să devină măcar o preocupare de patriotism local, de ce nu, național, par nule! Pentru că nu-i nimeni la fileu!”, se arată în respectivul editorial.

Citește și: Ce a putut să spună Maria Sharapova despre Simona Halep! Dezvăluiri incredibile înainte de procesul de dopaj