Simona Halep, mărturisire cutremurătoare despre cazul de dopaj. „Sănătatea mea mintală a fost grav afectată!” VIDEO

Simona Halep, fost lider WTA, a dezvăluit cum scandalul de dopaj îi afectează sănătatea mintală și cum își contestă suspendarea de patru ani. De asemenea, sportiva a vorbit despre ruperea relației cu fostul antrenor, Patrick Mouratoglou.

15 dec. 2023, 21:41
Simona Halep, mărturisire cutremurătoare despre cazul de dopaj. „Sănătatea mea mintală a fost grav afectată!” VIDEO
Simona Halep, mărturisire cutremurătoare despre cazul de dopaj. "Sănătatea mea mintală a fost grav afectată!"

Simona Halep, mărturisire cutremurătoare despre cazul de dopaj. Românca urmează să fie audiată în luna februarie de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne după ce a primit patru ani de suspendare pentru acuzaţiie de dopaj cu roxadustat.

Citeşte şi: S-a rupt lanţul de iubire: Simona Halep l-a atacat dur pe Patrick Mouratoglou. „Încrederea mea este zdruncinată!”

„A trecut deja mai mult de un an, iar în fiecare zi l-am simțit foarte dureros, plin de emoții, supărător, pentru că știu că nu am greșit cu nimic și știu că sunt curată. Așa că a fost un șoc pentru mine când am primit scrisoarea că, la proba mea de urină, doar la proba mea de urină, rezultatul a ieșit pozitiv, cu o cantitate infimă de substanță, o substanță interzisă. Am fost mereu împotriva dopajului, știți că am vorbit insistent despre asta, așa că nici măcar nu mi-a trecut prin minte, niciodată în viața mea, să fac așa ceva. Deci a fost un șoc. M-am luptat cu partea emoțională, pentru că a apăsat foarte greu pe umerii mei, iar când am văzut cât de mult este dezbătut în public acest subiect, chiar mi-a fost afectată sănătatea mintală”, a declarat Simona Halep pentru Euronews.

Citeşte şi: Simona Halep, anunţul momentului înaintea audierii la TAS: „Probabil că va fi sfârşitul carierei mele”

Fostul lider WTA a respins cu fermitate acuzațiile de dopaj și și-a exprimat încrederea în nevinovăția sa: „Este foarte clar că a fost o contaminare. Cu trei zile înainte de rezultatul pozitiv la proba de urină, am avut rezultate negative la probele de sânge și urină. Așa că mi s-a spus la început că este o cantitate extrem de mică din această substanță interzisă, iar în acele trei zile nu aș fi putut să mă dopez.  Am făcut foarte multe analize și toate au fost negative. Așa că nu au găsit niciodată nimic în neregulă în sângele meu. Deci, cu aceste două chestiuni, sunt încrezătoare să merg și să contest decizia TAS”.