Simona Halep, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo şi Camelia Potec, APEL DISPERAT în Senat. „Ajutor! Vorbim în van şi nimeni nu ne ascultă!”

Simona Halep, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Camelia Potec și alte nume grele din sportul românesc, printre care Ilie Năstase, Cristian Gaţu şi Alina Dumitru, au susținut, miercuri, o conferință de presă la Senatul României.

12 feb. 2020, 09:37
Simona Halep, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo şi Camelia Potec, APEL DISPERAT în Senat. „Ajutor! Vorbim în van şi nimeni nu ne ascultă!”

Legendele din sportul românesc au solicitat mai mulți bani pentru sport în 2020, an important prin prisma Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

„Este ceva important pentru sportul românesc. Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație care are neovie de infrastructură. Avem nevoie de o sală unde să joace echipa de Fed Cup. Fac apel pentru această cauză. Consider că tenisul românesc are nevoie de ajutor. Trebuie să se construiască un sistem pentru noile generații. Este mare nevoie”, a spus Simona Halep.

Simona Halep nu va juca pentru România în barajul cu Italia pentru Grupa Mondială din Fed Cup

„Nu prea mai ies public să vorbim, pentru că mi se pare că vorbim în van și nimeni nu ne ascultă. Este un an important pentru sportul mondial și cel românesc. Strategia noastră e să avem cât mai mulți sportivi la Tokyo, unde ne dorim să cucerim medalii olimpice. Sportul românesc are nevoie de finanțare și de bani. Singurul lucru necesar e ca cei care ne vor conduce să înțeleagă care sunt nevoile urgente. Trebuie să prioritizăm sportul, să vedem ce schimbăm în Codul Fiscal. (…) E benefic ca Primăriile să finanțeze sportul sau nu? Văd fel și fel de articole despre această temă. Până la urmă, ce vrem? Să fie finanțat sportul sau nu? Trebuie să stăm toți la masă și să vedem exact ce trebuie să facem”, a declarat Gabriela Szabo.

„Noi nu aparținem de nicio culoare politică. Am tot vorbit despre problemele din sportul românesc. Fără infrastructură, este greu să convingem copiii să vină la sport și la mișcare. Părinții sunt dispuși să-și aducă copiii la sport, dar nu au unde să-i aducă. Ca să devină prioritate națională, sportul trebuie finanțat. Cred că sportul ar trebui să fie practicat încă de la vârste fragede, iar ideea de a avea grădinițe sportive era foarte foarte bună”, a spus Camelia Potec.


loading...