Simona Halep, primele declaraţii după finala Australian Open: „Păcat, poate a patra oară va fi cu noroc”

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, în finala Australian Open. Românca a pierdut a treia finală de grand slam jucată în carieră şi va coborî, începând de luni, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA.

RomaniaTV.net
27 ian. 2018, 11:33
Simona Halep, primele declaraţii după finala Australian Open: „Păcat, poate a patra oară va fi cu noroc”

Nici a treia oară nu a fost cu noroc pentru Simona Halep. În ciuda unui efort remarcabil şi a unei reveniri superbe în setul decisiv, constănţeanca de 26 de ani a fost învinsă în finala de la Australian Open.

„Nu e uşor să vorbesc acum. Vreau să o felicit pe Caroline, a jucat minunat pe toată durata turneului. Vreau să-l felicit şi pe tatăl ei, ce a făcut pentru ea a fost fantastic. A fost un turneu grozav pentru mine, am dat totul în fiecare meci. Am ajuns din nou într-o finală, dar Caroline a fost mai bună.

Sunt sigură că voi mai avea ocazii de a câştiga, sunt tânără şi am mulţi ani înainte. E păcat că nu am făcut marele pas a treia oară, poate a patra oară va fi cu noroc. A fost minunat, am avut parte de susţinere în toată lumea şi sper ca anul viitor să ne revedem în aceeaşi fază”, a declarat Simona Halep.

Caroline Wozniacki, noul lider mondial de săptămâna viitoare, s-a impus dramatic, după aproape trei ore de joc, scor 7-6, 3-6, 6-4, şi a cucerit primul titlu de Grand Slam al carierei. Totodată, daneza a devenit prima jucătoare din ţara ei care se impune la un turneu major.