Simona Halep a fost suspendată patru ani din orice activitate legată de tenis, după ce Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra, a respins varianta fostului lider WTA, cea a unei contaminări cu un supliment.
:format(webp):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2023/03/simona-halep-2.webp)
Simona Halep, prinsă cu minciuna! Motivarea suspendării, facută publică de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), dezvăluie modul în care Simona Halep a pierdut procesul.
Astfel, dr. Daniel Eichner, preşedintele laboratorului WADA din Salt Lake City, nu a admis nici un moment că suplimentul KETO MCT, luat de Simona Halep, ar fi putut fi contaminat cu roxadustat. Acesta vine cu două scenarii, ambele devastatoare pentru româncă:
- în primul dintre ele, Simona Halep ar fi trebuit să consume 900 de doze de KETO MCT (de câte 10 grame, atât cât susține că a luat în fiecare din cele cinci zile), pentru ca în corpul său să ajungă concentrația de roxadustat reieșită la testul anti-doping;
- în cel de-al doilea scenariu ar fi trebuit să consume nu mai puțin de 5000 de doze.
La testul A, efectuat pe 29 august 2022, sportivei i s-a găsit o cantitate de roxadustat de 0,289 nanograme / miligram, iar la testul B valoarea a crescut la 0,529 ng/ml. S-au făcut apoi efectuat analize și asupra suplimentului pe care îl lua Simona Halep și experții care au pledat pentru cauza Simonei Halep au susținut că acesta poate produce o cantitate de 0,07 până la 0,1 ng/ml de roxadustat, valori oricum mult mai mici decât cele depistate la controlul anti-doping de la US Open 2022!
„Din concluzia noastră cu privire la întrebarea legată de concentrare rezultă că a existat o altă sursă fie a întregului, fie a majorității roxadustat în eșantionul din 29 august al sportivei”, se arată în motivarea tribunalului Sport Resolutions.
În aceste condiţii, Simona Halep are şanse infime chiar la TAS, unde speră într-o reducere cel mult la jumătate a pedepsei, în condiţiile în care ITIA a cerut şase ani de suspndare (teortiec, putea cere opt ani, câte patru pentru fiecare dintre cele două acuzaţii, dopajul cu raxadustat şi iregularităţile din paşaportul biologic).
Citeşte şi: Simona Halep a rupt-o cu Patrick Mouratoglou! Ce american celebru a angajat ca să o scape de suspendare
Mai mult, ITIA o acuză pe Simona Halep de fapte deosebit de grave:
- dopajul sanguin al Simonei Halep a fost repetitiv și sofisticat;
- potrivit grupului de experți, a fost clar că stimularea a fost eficientă cel mai devreme din martie 2022 până în septembrie 2022. Prin urmare, trebuie să fi folosit mai mult de o substanță și/sau metodă interzisă în mai multe ocazii;
- sportiva a avut un comportament înșelător și/sau obstructiv pentru a evita depistarea sau judecarea unei încălcări;
- momentul suprimării eritropoetinei sugerează că dopajul a fost programat pentru a oferi sportivei sânge foarte oxigenat în timpul Wimbledon (iulie 2022) și apoi la US Open (august 2022).
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20