Simona Halep riscă o suspendare de 4 ani. De ce s-a amânat audierea

Presa americană a dezvăluit ce pedeapsă riscă Simona Halep dacă va fi găsită vinovată în noul caz de dopaj în care e implicată, iar ITIA a explicatr amânarea tocmai pentru a contopi cele două capete de acuzare.

23 mai 2023, 15:05
Simona Halep riscă o suspendare de 4 ani. De ce s-a amânat audierea
Veste devastatoare pentru Simona Halep înaintea procesului de dopaj. Anunţ de ultimă oră din SUA

Simona Halep riscă o suspendare care să-i pună capăt carierei. Postul american Tennis Channel a anunțat că sancțiunile pentru sportivii care au nereguli în pașaportul biologic sunt dintre cele mai dure. Astfel, potrivit sursei citate, Simona Halep riscă o suspendare de până la patru ani în cazul în care va fi găsită vinovată.

Tennis Channel anunță că o sportivă care a avut probleme în pașaportul biologic, atleta Joyce Chepkirui, a fost suspendată 4 ani în aprilie 2022.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a anunțat, vineri, că există o nouă acuzație de dopaj împotriva Simonei Halep, dublă câștigătoare de turneu de Mare Șlem, suspendată provizoriu din octombrie 2022.

Leonard Doroftei, aproape de o revenire de senzație în ring: ”Ar fi un meci interesant. Eu mă simt într-o formă fizică excelentă”
„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară, separată, a Programului Anti-Doping al Tensiului (TADP) în privința pașaportului biologic.

Programul ABP (Pașaportul biologic), dezvoltat de Agenția Mondială Anti-Doping și încorporat în TADP în conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele încălcări ale regulilor anti-doping”, se arată în comunicatul ITIA.

În acest moment nu se cunosc alte detalii despre modul în care Simona a încălcat programul anti-doping. La scurt timp după anunțul ITIA, Simona a reacționat, într-o postare pe rețelele sociale, acuzând Agenția de hărţuire şi că încearcă insistent să îi dovedească vinovăţia.

Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a precizat, potrivit cotidianului britanic Express, că a cerut amânarea audierii jucătoarei române Simona Halep pentru a avea o singură audiere pentru cele două acuzaţii formulate împotriva fostului lider mondial.
„Am propus ca ambele acuzaţii să fie judecate împreună pentru a evita audieri multiple. Pentru a face asta, dorim să oferim tuturor părţilor (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a studia materialele semnificative asociate cu ultima acuzaţie”, a afrimat ITIA. „În cele din urmă, decizia aparţine tribunalului independent. D-ra Halep are şi ea oportunitatea de a-şi pregăti înfăţişarea înaintea tribunalului”, a adăugat ITIA.

Simona Halep, reacţie dură după o nouă amânare în cazul de dopaj: „Sunt din nou extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA”

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru un test antidoping pozitiv la US Open 2022, a anunţat, luni seara, că audierea sa programată pe 28 mai a fost amânată la cererea Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA). ”Încă o dată sunt extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce reprezentanta ITIA, Nicole Sapstead, a afirmat public, în urmă cu trei zile, că ITIA ‘rămâne decisă să acţioneze în cazul Simonei Halep într-o manieră empatică, eficientă şi corectă’, în acelaşi timp au cerut oficial tribunalului să amâne audierea mea, pentru a treia oară”, a anunţat Halep în mesajul postat pe reţelele de socializare. ”ITIA declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva. Am cerut în mod repetat să fiu audiată şi în mod repetat ITIA a căutat să o amâne”, a acuzat Halep. ”Când se va opri acest lucru? Pun din nou această întrebare. Am dreptul la o audiere rapidă. Acţionând în acest mod este împotriva drepturilor mele”, a subliniat Simona Halep.