Simona Halep s-a calificat în finala Melbourne Summer: „Iubesc tenisul şi încă vreau să fiu pe teren”

Simona Halep, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 2, a acces în finala turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-2, pe chinezoaica Qinwen Zheng, locul 126 WTA, venită din calificări.

08 ian. 2022, 07:46
Simona Halep s-a calificat în finala Melbourne Summer: „Iubesc tenisul şi încă vreau să fiu pe teren”

Simona Halep va urca de pe locul 20 cel puţin pe locul 15 după turneul de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1.

În finala cu numărul 41 din carieră, Halep va juca împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova, care a beneficiat de retragerea principalei favorite, Naomi Osaka. Simona Halep a declarat că a jucat mai bine în meciul cu Qinwen Zheng decât a făcut-o în partida anterioară, cu Viktorija Golubic. Românca nu a uitat de faptul că a servit „groaznic” vineri şi a precizat că în jocul cu Zheng şi-a relaxat mai mult mâna la serviciu. Ea va urca de pe locul 20 cel puţin pe locul 15 după turneul de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1.

Zhen este o sportivă cu un tenis promiţător, aliniat celui practicat de noua generaţie de jucătoare din WTA. Chinezoaica de 19 ani serveşte şi loveşte puternic, e agresivă, găseşte unghiuri bune pe teren, dar are inconstanţa carcateristică vârstei. Alternează puncte câştigate uşor cu multe pierdute în acelaşi fel. În plus, se mişcă destul de greoi, putând fi surpinsă dacă este alergată dintr-o parte în alta a terenului şi obligată să lovescă din deplasare. Fără primul serviciu, şansele ei de a se impune scad destul de mult.

Prima reacţie a lui Novak Djokovic, din centrul de izolare de la Melbourne. Sârbul le-a transmis un mesaj compatrioţilor, cu ocazia Craciunului FOTO

Simona Halep a jucat exact ce a trebuit în meciul de pe Rod Laver Arena. În primul rând a servit infinit mai bine decât a făcut-o în partida anterioară cu Viktorija Golubic, apoi a ţinut-o pe adversară într-o continuă mişcare. A insistat foarte mult pe reverul chinezoaicei, unul nu foarte rău, dar astfel a scos-o cât mai mult într-o parte a terenului, pentru ca apoi să trimită mingea în partea opusă. Nu a trebuit să puncteze decisiv de multe, pentru că Zheng a rispit numeroase puncte (44 de greşeli neforţate la 22, 14-9, la lovituri câştigătoare)  Deşi a făcut un joc bun, precis, corect abordat şi nu a avut probleme, Halep a fost din nemulţumită de ea însăşi şi s-a certat deseori cu voce tare.

Cât de moale pot să dau ca să mă spargă aici!„, a strigat ea la una dintre mingile pierdute în primul set.

Halep a început cu break meciul, pe care l-a menţinut până la 5-3. La acest scor, românca a mai câştigat o dată contra serviciului şi a luat setul cu 6-3, după 44 de minute.

În setul al doilea scenariul a fost aproape similar. Fostul lider WTA a revenit de la 15-40 în primul ghem, pe propriul serviciu, a reuşit break-ul la 2-1 şi a închis cu altul, scor 6-2, după o oră şi 25 de minute de la start.

Simoan Halep a declarat că a jucat mai bine în meciul cu Qinwen Zheng din semifinalele turneului de la Melbourne decât a făcut-o în partida anterioară, cu Viktorija Golubic. Românca nu a uitat de faptul că a servit „groaznic” vineri şi a precizat că în jocul cu Zheng şi-a relaxat mai mult mâna la serviciu.

Familia lui Novak Djokovic reacţionează vehement: „L-au răstignit pe Iisus, acum îl răstignesc pe Nole”. Tatăl jucătorul a dat detalii despre reţinerea fiului său

Este o senzaţie deosebită să joc finala la primul turneu al anului. Sunt fericită, cred că am jucat bine azi, ambele am jucat bine şi e drăguţ să văd că pot începe acest an destul de bine, pentru că anul trecut nu a fost uşor. La unele mingi i-am simţit puterea, este destul de puternică şi nu este uşor să returnezi astfel de mingi. Cu siguranţă serviciul m-a ajutat un pic mai mult astăzi, mi-am relaxat mâna un pic mai mult decât ieri. Ieri a fost groaznic. Azi am jucat mai bine şi sunt fericită de asta. (n.r – ce lecţii a învăţat după anul trecut) Lecţia a fost că încă iubesc tenisul şi încă vreau să fiu pe teren. Sunt aici şi vreau să uit de anul trecut, de accidentare. Vreau să mă bucur acum, să dau ce am mai bun la fiecare meci pe care îl joc şi să muncesc mai mult„, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Jucătoarea română va evolua în ultimul act cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 3. Kudermetova este în finală, după ce japoneza Naomi Osaka locul 13 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a retras din cauza unor probleme abdominale.

Halep s-a întâlnit cu jucătoarea din Rusia de două ori şi s-a impus de fiecare dată, scoruri 6-1, 6-3, în turul al treilea al Australian Open şi 6-1, 7-6 (4), în optimi la Moscova, ambele meciuri având loc anul trecut.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 18.037 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 31.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Finalele jucate până acum de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 22 – Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) – 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 18 – Cluj-Napoca (WTA 250) – 2021, Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) – 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) – în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) – în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) – toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în finala turneului de categorie WTA 250, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-2, pe chinezoaica Qinwen Zheng, locul 126 WTA, venită din calificări.

Jucătoarea română va evolua în ultimul act cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 3. Kudermetova este în finală, după ce japoneza Naomi Osaka locul 13 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a retras din cauza unor probleme abdominale.

Calificarea în finală este recompensată cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 280 de puncte WTA.

Dacă va câştiga trofeul, fostul lider WTA va mai urca o poziţie, până pe locul 14, întrecând-o pe Osaka, aflată acum pe acest loc.

Halep a declarat înaintea acestui sezon că obiectivul ei în 2022 este revenirea în Top 10 WTA. În acest moment, ea este la 700 de puncte de obiectiv.

Până la finalul lunii februarie, jucătoarea din Constanţa are de apărat 530 de puncte.


loading...
Partenerii noștri