Simona Halep, semne bune anul are: 6-4, 6-2 cu australianca Destanee Aiava

Simona Halep, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-2, pe australianca Destanee Aiava, locul 316 WTA, venită din calificări, calificându-se în optimile de finală ale Melbourne Summer Set 2, o competiţie de categorie WTA 250.

05 ian. 2022, 13:44
Simona Halep, semne bune anul are: 6-4, 6-2 cu australianca Destanee Aiava

UPDATE: Simona Halep s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale Melbourne Summer Set 1 după o victorie obţinută cu Destanee Aiava, la capătul căreia a declarat că se smite sănătoasă şi pregătită pentru noul sezon.

„Anul trecut a fost foarte dificil, poate cel mai greu din cariera mea, dar sunt fericită să mă aflu din nou, aici, în Australia, care are un mereu un loc special în inima mea. Sâ câştig astăzi înseamnă mult şi sunt bucuroasă că am trecut mai departe. Pauza de anul trecut m-a ajutat să-mi odihnesc un pic mintea, după ce am fost mulţi ani în top, iar presiunea a fost mare şi m-am simţit un pic epuizată. Dar a fost şi greu în acelaşi timp, deoreceste e dificil să revii după ce ai stat o perioadă de 3-4 luni fără niciun meci oficial. Dar am jucat bine la finalul anului şi sunt fericită că acum mă simt sănătoasă şi pregătită să joc. (n.r. – cu Gabi Ruse) Am jucat acum câteva luni în România, dar fiecare meci este diferit, mâine e o nouă provocare şi vreau doar să mă recuperez şi să fiu în stare să joc cel mai bun tenis”, a declarat Halep, la interviul după meci.

Simona Halep a arătat câteva lucruri bune la început de sezon, într-un meci în care nu şi-a turat motoarele la capacitate maximă. Ea s-a mişcat bine pe teren, arătând că problemele fizice nu o mai deranjează, a avut câteva lovituri de efect şi a ştiut când să ridice nivelul jocului. Sunt însă şi destule lucruri de îmbunătăţit în evoluţia ei. Serviciul I este rezonabil, dar al doilea rămâne un călcâi al lui Ahile. Halep a comis destule erori neforţate, multe dintre punctele adversarei de miercuri având autograful româncei. După un început bun, în care şi-a alergat bine rivala pe linia de fund, sportiva română a jucat perpendicular şi australianca a profitat cu loviturile ei puternice. Totuşi, jucătoarea din Constanţa şi-a corectat repede lacunele din evoluţie, a jucat din ce în ce mai bine şi s-a impus fără emoţii până la urmă.

Mick Schumacher, mesaj emoţionant de ziua tatălui său: „Zile ca acestea au fost importante pentru pasiunea mea tot mai mare pentru motorsport”
Destanee Aiava este o jucătoare care se bazează mult pe serviciu şi pe forţă, dar are mari probleme când este obligată să se mişte pe teren. E foarte periculoasă când îi vine mingea la mână, şi cu reverul şi cu dreapta, şi foarte vulnerabilă când trebuie să alerge.

Halep a început partida cu un break, a avut apoi minge de 2-0, dar a greşit mult şi Aiava a egalat la 1. Cele două sportive şi-au fructificat serviciul până la 4-4, scor de la care Halep a luat patru ghemuri a rând.

După primele două, setul i-a revenit fostului lider WTA, cu 6-4, după 42 de minute de joc. Setul al doilea fost dominat clar de jucătoarea română, care a cedat ghemuri doar la 2-0 şi 3-1, ambele pe serviciul adversarei, pentru a se impune cu 6-2, după o oră şi 18 minute de joc.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, vrea să investească într-un program de redescoperire a oinei, un sport care nu suscită interes nici pentru public, nici pentru sponsori
În optimi la Melbourne, Halep va evolua, joi, nu înainte de ora 03.30, împotriva colegei din proba de dublu, Elena-Gabriela Ruse, locul 87 WTA. Simona Halep conduce cu 1-0 în întâlnirile directe, după ce s-a impus, cu scorul de 6-1, 6-2, în turul I al Transylvania Open.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 3.675 de dolari şi cu 30 de puncte WTA.


loading...
Partenerii noștri