Simona Halep, suspendată pentru dopaj. Virginia Ruzici şi Darren Cahill restrâng cercul suspecţilor

Simona Halep, fostă locul 1 mondial, a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Decizia venea după ce a picat un test antidoping în timpul US Open, luna trecută.

31 oct. 2022, 19:44
Simona Halep, suspendată pentru dopaj. Virginia Ruzici şi Darren Cahill restrâng cercul suspecţilor

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

 

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii. Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Virginia Ruzici este fostul manager al Simonei Halep, înlocuită cu Nina Wennerstrom după ce a început colaborarea cu Mouratoglou. Ruzici exclude ca Halep să fi luat singură substanța dopantă excluzând-o de pe lista vinovaților.

Ea a scris pe Instagram un mesaj prin care și-a manifestat convingerea că jucătoarea din România ar fi ajuns accidental să consume acel Roxadustat.

Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. Ce a decis Federaţia Internaţională de Tenis
„O cunosc pe Simona de mult timp și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă. Ci și un model. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integră și onestă.

Sunt profund întristată de cele întâmplate și sunt convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj necuvenit. O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și sunt alături de ea”, a transmis Virginia Ruzici la acel moment.

Darren Cahill s-a arătat de acord cu declarația Virginiei Ruzici și a răspuns: „Bine spus, Doamnă V”.

Simona Halep a făcut o călătorie în Elveţia, unde a încercat să contacteze şi alţi avocaţi care să o reprezinte alături de echipa pe care o are deja.

Simona Halep va juca la un turneu de tenis în decembrie deşi e suspendată! Fostul lider WTA a confirmat participarea
De altfel, Simona Halep ar putea ajunge în cele din urmă tot în Elveţia, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, acolo unde un judecător i-a indicat portiţa de scăpare, care implică găsirea unor vinovaţi şi modificarea pedepsei.

Unul dintre judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, Cristian Jura a explicat că majoritatea sportivilor depistaţi pozitiv susţin că nu ştiu cum o substanţă interzisă le-a apărut în corp. De asemenea, Cristian Jura a susţinut că pedeapsa Simonei Halep poate fi de patru ani de suspendare, dar i-a oferit o „portiţă” de scăpare, în cazul în care are probe solide că a ingerat substanţa fără să ştie şi că i-a fost recomandată de o altă persoană.