Simona Halep, vacanță de lux în plină suspendare pentru dopaj. Românca așteaptă decizia salvatoare de la TAS în „Raiul milionarilor”

În plin scandal de dopaj, Simona Halep, care a primit o suspendare de patru ani, s-a dus în Dubai. Sportiva așteaptă decizia salvatoare din partea TAS.

04 dec. 2023, 14:41
Simona Halep, vacanță de lux în plină suspendare pentru dopaj. Românca așteaptă decizia salvatoare de la TAS în „Raiul milionarilor”
Simona Halep așteaptă decizia salvatoare în Dubai

Simona Halep s-a dus în Dubai, după ce a primit o suspendare de patru ani, fiind acuzată de dopaj, și a postat o nouă fotografie din Emiratele Arabe Unite. Românca speră că pedeapsa să-i fie redusă pentru a putea receni în tenis înainte de termenul stabilit.

Sportiva a fost acuzată de dopaj și s-a ales cu o suspendare de patru ani. Cu toate astea, jucătaorea de tenis speră că sentinșa va fi scurtată și chiar este încrezătoare că va primi o decizie favorabilă din partea TAS.

Citește și: Ce religie are Simona Halep. Puțini știu asta. ”Nu merg la biserică des, nu este stilul meu”

Românca este destul de activă pe rețelele sociale și a postat, recent, o poză cu zgârie-norii din Dubai, cel mai mare oraș din Emiratele Arabe.

Citește și: Probleme pe bandă rulantă pentru Simona Halep! Sportiva făcută praf pe rețelele de socializare: „Dopată și pro-Rusia”

De ce a fost suspendată Simona Halep

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep”, se arată în comunicatul emis de către ITIA.