Simona Halep, victorie cu Gabriela Ruse la Melbourne: „Nu sunt mă simt confortabil cu nicio adversară”

Simona Halep, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Elena-Gabriela Ruse, locul 87 WTA, în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1.

06 ian. 2022, 06:13
Simona Halep, victorie cu Gabriela Ruse la Melbourne: „Nu sunt mă simt confortabil cu nicio adversară”

Simona Halep a explicat startul echilibrat din meciul pe care l-a disputat cu Gabriela Ruse prin faptul că nu a simţit bine mingea, dar apoi a reuşit să domine jocul.

„Sunt foarte fericită că am câştigat acest meci în acest mod, la început a fost un pic diferit, nu am simţit bine mingea, dar încet, încet am început să simt jocul şi cred că am dominat meciul. Sunt foarte fericită de modul în care joc, am luptat mult în pauza dintre sezoane şi sunt pregătită să joc meciuri. Mi-a lipsit mult faptul că nu am jucat meciuri oficiale. Sunt aici şi încerc de fiecare dată să dau ce am mai bun. (n.r. – despre Golubic) Nu sunt mă simt confortabil cu nicio adversară, pentru că la acest nivel fiecare joacă bine, aşa că mă concentrez doar pe mine, aşa cum am făcut la aceste două meciuri. Am jucat bine, sunt încrezătoare, dar este un alt meci. Încerc să mă bucur şi să joc cel mai bun tenis, pentru că dacă joc cel mai bun tenis am o şansă de a câştiga”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic şi urmează să-l expulzeze. Cel mai bun jucător de tenis din lume a fost audiat şase ore în aeroport UPDATE
Simona Halep, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Elena-Gabriela Ruse, locul 87 WTA, turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1.

Cele două românce au repetat în partida lor de pe Rod Laver Arena meciul de la Cluj-Napoca, de vara trecută. Ruse a fost curajoasă, a încercat să fie agresivă, a deschis larg unghiurile loviturilor şi a schimbat rapid direcţia mingii. Din nefericire pentru ea, a risipit numeroase puncte prin greşeli neforţate, unele în mod inexplicabil. La fel ca la Transylvania Open, unde Halep a câştigat cu 6-1, 6-2,  jocul Gabrielei Ruse s-a năruit destul de repede după un început promiţător, „înecat” în erori (32 în total, faţă de 14, Halep, 10-11 la lovituri câştigătoare).

Simona Halep, semne bune anul are: 6-4, 6-2 cu australianca Destanee Aiava
De partea cealaltă, Simona Halep a tratat meciul mai mult ca un antrenament, ea fiind mai atentă la cadourile primite, decât interesată să caute ofensiva cu orice preţ.

Serviciul a fost dezamăgitor la Ruse, însă nici Halep nu a excelat la acest capitol. Totuşi, fostul lider WTA a jucat mai adunat, mai exact şi s-a impus logic şi fără emoţii.

În primul set, doar Halep şi-a fructificat serviciul, la 2-1 şi 5-2. Restul gehmurilor au fost break-uri, astfel că sportiva din Constanţa a luat setul, cu 6-2, după 34 de minute.

Ruse a câştigat singurul ghem pe propriul serviciu la începutul setului secund. Sportiva din Constanţa le-a luat pe toate celelalte şi a închis meciul cu 6-1, după 61 de minute.

Simona Halep va evolua în faza următoare cu Viktorija Golubic din Elveţia, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 6, care a întrecut-o, cu scorul de 6-3, 6-0, pe olandeza Lesley Pattinama Kerkhove, locul 158 WTA, venită din calificări.

Jucătoarea română a învins-o pe viitoarea ei adversară în singura lor întâlnire, care a avut loc în 2018, în FedCup, scor 6-3, 1-6, 6-1. Atunci, Halep este numărul 1 mondial, iar Golubic, pe locul 115 WTA.

Accederea în sferturi este recompensată cu un premiu de 5.800 de dolari şi cu 60 de puncte WTA. Învinsele în turul al doilea primesc câte 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Şi Irina Begu, locul 62 WTA, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 2. Ea a învins-o, cu scorul de 3-6, 6-2, 6-3,  pe italianca Jasmine Paolini, locul 53 WTA, după un meci care a durat puţin peste două ore.

Begu va evolua în faza următoare cu americanca Amanda Anisimova, locul 78 WTA, care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea.

Accederea în sferturi este recompensată la acest turneu cu un premiu de 5.800 de dolari şi cu 60 de puncte WTA.


loading...
Partenerii noștri