Simona Halep, victorie fulger la turneul de la Stuttgart

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart, după un meci de 53 de minute, cu Marketa Vondrousova.

22 apr. 2021, 19:25
Simona Halep, victorie fulger la turneul de la Stuttgart

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în sferturile de finală ale tuneului de categorie WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, pe jucătoarea cehă Marketa Vondrousova, locul 20 WTA.

La prima ei apariţie pe zgură în acest an, Simona Halep a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din 2021, în partida cu jucătoarea cehă. Agresivă, destul de precisă, cu un atac constant şi feroce pe reverul stângacei ei adversare, cu mingi lungi, apropiate de linia de fund a terenului şi cu bruşte schimbări de direcţie, românca a fost viora întâi a jocului, în spatele unui serviciu consistent, de nivel ridicat, care nu a permis nicio minge de break. Halep a mai ratat cu „poarta goală”, dar în general a evoluat ofensiv, reuşind multe puncte spectaculoase (22 de lovituri câştigătoare la 8).

Vondrousova a părut rigidă, lentă şi imprecisă, poate şi din cauza bandajelor pe care le purta pe ambele ei coapse. Arma ei principală, scurta, a fost puţin folosită, pentru că rivala nu i-a oferit mingi pe care să le „teleghideze” în apropierea fileului. Cu efort, ea a mai echilibrat meciul în setul secund, dar a trebuit să se recunoască învinsă pentru prima dată de fostul lider WTA, în trei întâlniti directe.

Meciul a început cu un ghem câştigat uşor de sportiva cehă, la serviciu, dar a urmat apoi demonstaţia de tenis a Simonei Halep, care a durat şapte ghemuri la rând. După primele şase şi după numai 25 de minute, Halep a câştigat setul cu 6-1.

CSM Bucureşti a ratat dramatic calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. „Tigroaicele” au fost eliminate din cauza numărului mai mic de goluri înscrise în deplasare

În setul al doilea, cele două jucătoare au mers cu serviciul până la 4-3, când Halep a rupt echilibrul şi a făcut break-ul. Jucătoarea română a închis apoi meciul, cu 6-3, după 53 de minute.

Halep va evolua în sferturi cu jucătoarea elveţiană Belinda Bencic, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 8, sau cu rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 34 WTA.

Jucătoarea română şi-a asigurat un premiu de 12.500 de euro şi 100 de puncte WTA, după meciul de joi.

Olimpiada de la Tokyo. Naţionala de fotbal a României şi-a aflat adversarele din grupă, sunt şanse mari pentru tricolori să se califice în sferturi


loading...
Partenerii noștri