Simona Man, liderul PPDD, eliberată din funcţia de şef al Autorităţii pentru Turism

Premierul Victor Ponta a decis eliberarea din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Turism, cu rang de secretar de stat, a Simonei Man, potrivit unei decizii a prim-ministrului publicată miercuri în Monitorul Oficial.

30 apr. 2015, 07:48
Simona Man, liderul PPDD, eliberată din funcţia de şef al Autorităţii pentru Turism

Simona-Allice Man, preşedintele Partidului Poporului-Dan Diaconescu, a fost retrasă de premierul Victor Ponta de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, imediat după ce aceasta a inspectat dacă litoralul este pregătit pentru sezonul estival, demiterea fiind cerută anterior de patronate.

Miercuri, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) s-a aflat în staţiunea Mamaia, unde a arătat că litoralul românesc este pregătit pentru deschiderea sezonului estival, în timp ce hotelierii solicitau organelor de control să nu fie verificaţi în minivacanţa de 1 Mai.

Virgil Stancu, reprezentantul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi investitor pe litoral, a spus însă, la conferinţa de presă, că în sudul litoralului nici zece la sută din unităţi nu sunt pregătite să deschidă de 1 Mai şi a cerut ca hotelierii să nu mai fie obligaţi prin lege să-şi deschidă unităţile de la această dată.

„Nu ne mai obligaţi să deschidem la 1 Mai pentru că vă spun că în sudul litoralului nici 10 la sută din unităţi nu sunt pregătite să deschidă la 1 Mai, ne obligaţi prin lege să deschidem la 1 mai printr-o lege neconstituţională”, a afirmat Virgil Stancu, el menţionând că unităţile de cazare care nu au deschis la 1 Mai riscă să fie amendate de către Autoritatea Naţională de Turism.

Simona Man conducea Autoritatea pentru Turism din luna noiembrie a anului trecut.

Tot prin decizii ale premierului publicate miercuri în Monitorul Oficial, Ciprian Cătălin Nicula și Mihaela Maria Ciciureanu au fost numiți secretari de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Printr-o altă decizie a premierului, luată în urma ședinței de guvern de miercuri, Alin Sorin Mitrică a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.