Simona Tache vs Mihai Radu: Despre sănătate

Simona Tache şi Mihai Radu discută în noul număr al revistei Caţavencii despre sănătate.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 10:11
Simona Tache vs Mihai Radu: Despre sănătate

Simona Tache: Sănătate, că-i mai naşpa decât toate

I-a ieşit colesterolul 8.400, valoarea maximă fiind, să zicem, 300? Ce urmează va fi o luptă pe viaţă şi pe moarte: a ta ca să i-l scazi, a lui ca să şi-l crească şi mai tare.

Citeşte şi: Oana Zăvoranu nu există

Pân-acuma nu mânca slănină cu ceapă, de-aia te şi miri cum de a ajuns să aibă analizele alea de mort? Nu-i nimic, de-acuma o să devină fan, iar când o să-i pui pe masă un grătar cu salată, o să se uite la tine cu ochi umezi de Bambi, anunţându-te că a mâncat deja, în oraş, o şaorma şi şase mici. O să-l prinzi noaptea cu botul în pachetul de unt şi ziua turnându-şi maioneză pe gât, iar sport o să facă exact cum i-a cerut doctorul. O dată pe an, fotbal cu băieţii, dar numai dacă afară sunt 60 de grade la umbră. Ţi se va întoarce congestionat, julit, cu tâmplele pulsând, gura strâmbă, hernie şi târându-şi un picior, ca orice om aflat în formă fizică optimă.

N-are colesterolul 8.400, dar a fost răcit, cu temperatură mare, tuse şi muci, de-ai făcut şanţ între bucătărie şi dormitor, de la câte ceiuţuri i-ai cărat, şi ai febră musculară la obraji, de la cât i-ai suflat în fund? Păi, să nu te-aştepţi ca, după ce se vindecă, pretenţiile tale absurde, gen „Îmbracă-te bine, că sunt minus 10 grade afară!“, să fie ascultate. Dimpotrivă, o să vrea să iasă în chiloţi, iar la vederea unei căciuli o să facă ca posedatul la vederea unui popă exorcist.

Citeşte şi: Top 11 lucruri mult mai înspăimîntătoare decît Sfîrşitul Lumii

Are ceva probleme cu coloana, deci i s-a recomandat s-o lase mai moale cu căratul, măcar o vreme? Iată un prilej minunat să înceapă să tragă la sală, mai ales că de vreo 20 de ani voia să se lăţească un pic în spate şi tot n-a avut timp.

Singura şansă ca un bărbat să nu se mai lupte cu propria sănătate e să-l încurajezi să şi-o distrugă. Sunt nămeţii cât casa? Trezeşte-l cu un dulce „Iubitule, ţi-am călcat chiloţii ăia albaştri, care-ţi scot ochii în evidenţă“. Poate, poate, aşa, o să-şi asorteze la ei şi un maiou!…

Citeşte replica lui Mihai Radu pe Caţavencii.ro.