Simone Tempestini, ghinion incredibil în Raliul Portugaliei. Un bolovan l-a scos din Top 8

Simone Tempestini, campionul național absolut al României la raliuri, a încheiat pe locul 11 în prima etapă a Europeanului din 2023, după ce înaintea ultimei probe se afla în puncte și era aproape de locul 7.

14 mart. 2023, 19:34
Simone Tempestini, ghinion incredibil în Raliul Portugaliei. Un bolovan l-a scos din Top 8
Simone Tempestini, ghinion incredibil în Raliul Portugaliei. Un bolovan l-a scos din Top 8

Simone Tempestini, ghinion incredibil în Raliul Portugaliei. Campionul național absolut al României la raliuri, Simone Tempestini, a încheiat pe locul 11 în prima etapă a Europeanului din 2023, după ce înaintea ultimei probe se afla în puncte și era aproape de locul 7.

Pe locul 4 la finalul sezonului trecut al competiției continentale, clujeanul e considerat unul dintre favoriții pentru a încheia pe podiumul din acest an. Alături de copilotul Sergiu Itu pe un model Skoda Fabia Rally2, Simone Tempestini a avut un ritm excelent, mai ales în a treia zi, când a încheiat constant probele pe primele poziții.

Ghinionul a venit chiar pe ultimii kilometri din Fafe, atunci când era pe 8 și spera la o clasare în Top 7. A lovit un bolovan, care a provocat o pană, aceasta încetinând echipajul românesc. În cele din urmă, Tempestini și Itu s-au clasat pe 11.

Citeşte şi: Un refugiat ucrainean a adus României medalia de argint la Campionatul European de Şah. A devenit mare maestru în 2017, la doar 14 ani

„Știam că va fi un raliu complicat, la start au fost 14 campioni naționali și internaționali, dar cred că puteam fi mai sus dacă nu făceam mici greșeli în a doua zi, iar pe ultima probă nu aveam pană. Noi rămânem motivați să mergem mai departe cu evoluții din ce în ce mai bune”, a spus Simkone Tempestini.

Următoarele două runde pentru echipajul românesc vor avea loc în luna mai, în Spania și Polonia.