Proiect RoDrift pe circuitul Transilvania Motor Ring. „Campionii sunt pe Circuit, nu pe Şosele!”

Unul dintre proiectele pe care RoDrift le-a lansat în ultimii ani pentru a descuraja agresivitatea din trafic, „Campionii sunt pe Circuit, nu pe Șosele!”, va avea loc în week-end, pe circuitul Transilvania Motor Ring din județul Mureș, în cadrul etapei a treia din Campionatul Național de Drift la clasa Street.

01 aug. 2023, 09:34
Proiect RoDrift pe circuitul Transilvania Motor Ring. „Campionii sunt pe Circuit, nu pe Şosele!”

Proiect RoDrift pe circuitul Transilvania Motor Ring. Cu un mix perfect între sport, adrenalina, educație, distracție și spectacol, organizatorii promit o experiență inedită pentru toți cei prezenți. Scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra importanței siguranței rutiere și de a oferi participanților informații și competențe esențiale pentru a preveni accidentele de circulație și pentru a-și proteja propria viață și a celorlalți participanți la trafic.

De asemenea, prin intermediul evenimentului, se dorește și promovarea motorsport-ului și a valorilor sportive precum fair-play-ul și spiritul de echipă. „Campionii sunt pe Circuit, nu pe Șosele!” a ajuns la ediția a cincea, iar numărul celor care au ales calea sportivității într-o competiție organizată, cu reguli stricte și securizare completă, creste considerabil de la an la an, pe Transilvania Motor Ring fiind înscriși 25 de concurenți.

La proiectul realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Serviciul de Dezvoltare Comunitară, spectatorii prezenți, a căror intrare pe circuit va fi liberă, vor avea ocazia să vadă în acțiune și piloți profesioniști de drift, în cadrul unor demonstrații spectaculoase.

De asemenea, cei curioși să simtă cum este alături de un pilot profesionist pe circuit, RoDrift le va oferi ocazia de a trăi momente unice în dreapta acestora. Evenimentul va începe sâmbătă cu antrenamentele, prezentarea piloiților, spectacolul piloților Pro, campanii de responsabilizare rutieră, dar și cu un show de cauciucuri colorate. Duminică este programată competiția care va decide câștigătorul etapei cu numărul 3 din Campionatul Național de Drift la clasa Street.