Simptome mai puţin cunoscute ale atacului de cord

Unele afecțiuni cardiovasculare prezintă simptomele, altele nu. Durerea resimțită în piept nu anunță neapărat atacul de inimă. Infarctul miocardic are mai multe simptome, însă multe dintre ele sunt ignorate deoarece se crede că poate fi o simplă înțepătură, o amorțeală.

RomaniaTV.net
24 mai 2018, 08:31
Simptome mai puţin cunoscute ale atacului de cord

Principalele simptomele care anunță atacul de inimă sunt:

Durere de stomac, arsuri stomacale, indigestie și greață

Mulți oameni care suferă un atac de cord se confruntă și cu durere de stomac, arderi stomacale, indigestie și greață. Predispuse la aceste simptome sunt femeile, comparativ cu bărbații. Indigestia poate fi cauzată de ceva ce nu-ți priește, dar asta nu înseamnă că trebuie să treci cu vederea peste stările de rău pe care le ai.

Amețeală și respirație îngreunată

Un alt simptom al atacului de cord, care poate provoca confuzie este respirația îngreunată. Problemele respiratorii sunt asociate de obicei cu sistemul respirator, însă nu întotdeauna. Atât amețeala, cât și respirația îngreunată pot anunța o problemă prezentă la nivelul inimii.

Ritmul cardiac accelerat

În momentul în care bătăile inimii sunt neregulate și rapide, atunci este cazul să te duci imediat la un medic specialist. Mai mult, dacă ritmul cardiac accelerat este însoțit de amețeală, respirație îngreunată și slăbiciune, nu mai sta pe gânduri. Toate acestea sunt simptomele care anunță un atac de cord.

Anxietate și transpirație

Dacă simți că îți este foarte cald și ai început să transpiri și anxietatea își face simțită prezența, nu trece cu vederea pentru că pot indica o problemă la nivelul inimii.

Transpirație și oboseală

Momente neobișnuite de căldură și transpirație, însoțite de oboseală, resimțite pentru o perioadă mai lungă, pot anunța atacul de cord. Acest simptom nu trebuie ignorat.

Durere în brațe

Acesta este simptomul clasic care anunță atacul de cord. Resimțită de fiecare dată pe partea stângă, durerea începe de la nivelul pieptului și se întinde spre brațe, fiind însoțită de amorțeală și stare de paralizie.

Durere în piept

În momentul în care are loc atacul de inimă sau există un blocaj în artere simți presiune, un sentiment de apăsare și durere în piept. Însă, este posibil ca aceste simptome să fie resimțite în timp ce stai întinsă sau când practici sport, dar să nu dureze mai mult de câteva minute.

Alimente pentru o inimă sănătoasă