Simptome mai puţin cunoscute ale infecţiei cu COVID-19. Nu se manifestă în faza incipientă a bolii

Febra este principalul simptom al infecţiei cu coronavirus, însă, pe lângă aceasta, specialiştii au identificat o listă întreagă de simptome care nu se manifestă, însă, în stadiul incipient al bolii. Identificarea lor duce la un tratament administrat la timp și, desigur, la o vindecare mai rapidă.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 07:35
Simptome mai puţin cunoscute ale infecţiei cu COVID-19. Nu se manifestă în faza incipientă a bolii

În ceea ce priveşte febra, principalul semn al infecţiei, putem considera că manifestăm acest simptom în momentul în care termometrul arată 38 de grade.

Iată care sunt simptomele mai puţin cunoscute ale infecţiei cu COVID-19, potrivit Viva.ro

Senzaţia de sufocare. Unii pacienţi au asemănat această senzaţie cu starea pe care o ai când ești cu capul în apă și nu ai aer. Și asta deoarece că plămânii nu mai au capacitatea de a se umple cu aer și respirația se realizează cu dificultate.

Pacienţii din România cu COVID-19 vor purta brăţară de identificare. Protocol nou emis de Ministerul Sănătăţii

Tusea uscată. Un raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății arată că peste 33% din 55.924 de persoane confirmate pozitiv la Covid-19 au avut o tuse seacă, sufocantă.

Frisoanele și durerile musculare. Mulți dintre pacienţii depistaţi pozitiv s-au plâns de dureri musculare puternice. În unele cazuri, s-au manifestat şi frisoanele, semn că sistemul imunitar luptă cu infecția. În cazuri rare, a apărut și delirul.

Confuzia. Atunci când acest simptom se manifestă simultan cu simptome precum febră, tuse sau învineţirea buzelor, este cazul să vă prezentaţi urgent la spital

Problemele digestive, îndeosebi diareea, nu au fost puse, la începutul epidemiei, pe lista simptomelor specifice coronavirusului. Dar creșterea numărului de cazuri care au manifestat astfel de probleme a schimbat această opinie.

Ochii roșii. Tot mai mulţi pacienţi confirmaţi pozitiv s-au plâns de acest simptom. Este important ca, în cazul purtării lentilelor de contact, acestea să fie înlocuite cu ochelari. Şi asta întrucât conjunctivita este extrem de contagioasă, iar efectul poate fi potenţat în prezenţa coronavirusului.

Alexandru Rafila: „Mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani”

Lipsa mirosului şi a gustului. Dacă apare, este doar un efect ușor sau moderat al virusului. Anunţaţi, însă, autorităţile, daca acest simptom vine la pachet cu febră şi cu tuse.

Senzaţia accentuată de oboseală. Un raport realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că aproape 40% din cele aproape 6.000 de persoane analizate au resimţit oboseală nejustificată și nevoia de a dormi. Explicaţia constă în faptul că organismul este epuizat din cauza luptei cu infecția și are nevoie să se refacă prin somn.

Durerile de cap și de gât. 14% dintre cazurile confirmate cu COVID-19 analizate de OMS în China au prezentat simptome de durere de cap și gât, în timp ce aproape 5% au avut congestie nazală.