Simptomele necunoscute ale cancerului

Aproximativ 90% dintre oameni ignoră simptomele pe care organismul le transmite când este bolnav. Afecțiunile cu care corpul se confruntă apar de cele mai multe ori când sunt în stare incipientă, dar ele pot avansa într-un ritm alert. 

28 aug. 2017, 08:55
Simptomele necunoscute ale cancerului

Există anumite simptome necunoscute pe care trebuie să le cunoaștem, deoarece ele pot ascunde diferite afecțiuni, pe care le putem descoperi când sunt în stare avansată și atunci nu mai poate fi făcut nimic pentru a le trata.

Cancerul este afecțiunea care provoacă  simptome necunoscute. Ele depind de tipul cancerului, de cât de mult a avansat și de cât de mult au fost afectate organele sau țesuturile.  În cazul în care cancerul s-a răspândit , atunci semnele apar în diferite părți ale corpului.  

Iată care sunt simptome timpurii ale cancerului:

Leziuni cutanate

Leziunile cutanate sunt considerate simptom al cancerului de sân. Acestea apar împreună cu noduli tari la nivelul sânilor, iritații și erupții cutanate, schimbări de formă.

Tuse constantă

Tusea care ține mai mult de 30 de zile poate fi simptom al cancerului pulmonar. Pe lângă tuse, te poți confrunta cu scăderea poftei de mâncare și scăderea bruscă în greutate. În plus, tusea poate fi însoțită de sânge și dificultăți în respirație. Acestea sunt primele simptome ale cancerului de plămâni.

Mâncărimi ale pielii

Erupția cutanată nu este întotdeauna asociată cu tumori, dar mâncărimile genitale pot fi un simptom al cancerului de colon. 

Modificări ale funcției intestinale

Cancerul de stomac poate provoca simptome precum sângele la nivelul scaunului, secreție mucoasă sau purulentă și defecare spontană.

Secreții la urinare

Acesta poate fi simptomul cancerului de rinichi, care este asociat cu sângerare în timpul urinării, hipertensiune arterială, durere de rinchi și slăbiciune. 

Pierdere în greutate, bruscă

Slăbitul brusc poate fi simptomul cancerului de stomac. În plus, apare anemia, dificultatea de digestie a alimentelor, dar și senzație de dezgust față de carne și sare. 

Durere persistentă de gât

O durere de lungă durată a gâtului poate fi un simptom al cancerului laringian. Alte semne care ar putea indica acest tip de cancer sunt: dificultăți de respirație, dificultate la înghițire și senzația că ai mereu ceva în gât.

Alăptatul reduce riscul de cancer ovarian