Simptomele Omicron sunt diferite de cele ale variantei Delta. Ce arată datele celui mai recent studiu!

Un studiu recent făcut de oamenii de știință din Marea Britanie dezvăluie faptul că simptomele cauzate de varianta Omicron sunt parţial diferite de cele cauzate de varianta Delta: mai multă durere în gât, mai puţină pierdere a gustului şi a mirosului.

16 ian. 2022, 09:18
Simptomele Omicron sunt diferite de cele ale variantei Delta. Ce arată datele celui mai recent studiu!

Simptomele Omicron sunt diferite de cele ale variantei Delta. Studiul realizat de Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie vineri are la bază un număr mare de date, aproximativ 180.000 de cazuri Omicron și aproximativ 88.000 de cazuri Delta.

Simptomele Omicron sunt diferite de cele ale variantei Delta. Ce arată datele celui mai recent studiu!

Potrivit Mediafax, datele arată că vaccinurile oferă o protecţie foarte mare: „După a treia doză, protecţia oferită împotriva bolilor grave este de 92 la sută, iar după două luni şi jumătate scade la 83 la sută”.

Cercetarea din spatele raportului se bazează pe răspunsurile unui număr mare de pacienţi simptomatici, cărora li s-a cerut să enumere dacă au avut una sau mai multe dintre următoaele simptome: febră, tuse, dificultăţi de respiraţie, oboseală, dureri musculare sau articulare, secreţii nazale, strănut, cefalee, pierderea gustului şi a mirosului, durere în gât, iritaţie oculară, pierderea poftei de mâncare, greaţă, vărsături, diaree.

Comparaţia arată că durerea în gât este mult mai frecventă în rândul „pacienţilor Omicron”: a fost indicată în 53 la sută din cazuri, faţă de 34 la sută dintre „pacienţii Delta”.

Pierderea gustului şi a mirosului este mult mai puţin frecventă: a fost raportată la 13% dintre „pacienţii Omicron” şi 34% dintre „pacienţii Delta”.

Febra şi tusea sunt, de asemenea, mai frecvente la pacienţii cu Omicron, în timp ce simptome precum iritaţia ochilor sau curgerea nasului sunt mai puţin frecvente.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până sâmbătă, la ora 10:00, s-au înregistrat peste 10.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 32 de decese, dintre care 3 anterioare. Numărul de infecţii raportat sâmbătă este cel mai mare după data de 3 noiembrie 2021, dată la care s-au înregistrat 10.196 de cazuri.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, rata de incidenţa cumulată la 14 zile este de 4,62. Dintre cazurile noi, 952 sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până sâmbătă, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.895.833 cazuri de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 19.117 sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima trecere prin boală.

Un număr de 32 de decese – 17 bărbaţi şi 15 femei – la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintre acestea trei fiind anterioare intervalului de referinţă. Persoanele decedate erau internate în spitale din judeţele Alba, Bihor, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dolj, Galaţi, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Suceava, Vaslui, Vrancea.

Citește și: Mesaj controversat transmis de platforma națională a campaniei de vaccinare antiCOVID: ”Poartă mască s-apuci pască”


loading...
Partenerii noștri