Țara care a scăpat de valul Omicron fără restricții. Locuitorii sunt vaccinați DOAR în proporție de 16%

Tot mai multe țări au fost lovită din plin de ultima variantă a coronavirusului, Omicron. Cele mai multe state europene au impus restricții dure și au îndemnat locuitorii să se vaccineze.

15 ian. 2022, 19:10
Țara care a scăpat de valul Omicron fără restricții. Locuitorii sunt vaccinați DOAR în proporție de 16%

Țara care a scăpat de valul Omicron fără restricții. Un stat din Africa a reușit însă să treacă fără probleme de acest val, deși sunt vaccinați doar 16% dintre locuitori și nu s-a impus nicio restricție.

Țara care a scăpat de valul Omicron fără restricții. Locuitorii sunt vaccinați DOAR în proporție de 16%

Vorbim despre Kenya unde există una dintre cele mai scăzute din lume rate de imunizare, însă rezultatele nu au fost așa devastatoare cum se preconizase. Barurile, restaurantele și cluburile au rămas deschise și au fost utilizate pe scară largă. De Crăciun era aglomerație pe plajele din Mombasa și în capitală, unde lumea se bucura de Crăciun. Ca întotdeauna, autobuzele interurbane erau pline.

Potrivit Der Spiegel, specialiștii au motivat acest denomen astfel:

-până la 70 la sută din metropola Nairobi, 4,3 milioane de locuitori, sau din Mombasa, 700.000 de locuitori, erau deja infectați cu coronavirus, ceea ce ar fi putut duce la așa-numita „imunitate de turmă”.

-populația este, de asemenea, în medie, mult mai tânără decât în ​​Europa și mai des expusă la virusuri de natură similară.

-epidemiologii spun că în Africa există multe virusuri comparabile cu Covid, la care oamenii sunt expuși mult mai des decât în ​​Europa și, prin urmare, mulți au dezvoltat și o „imunitate încrucișată” care îi protejează și împotriva SARS-CoV-2.

-o explicație pentru numărul mic de decese o reprezintă și faptul că unele comorbidități asociate, precum diabetul și obezitatea, sunt relativ rare pe continentul african.

În România, ministrul Sănătății nu mai vede de ce s-ar urgenta proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Acesta a adăugat că certificatul verde şi-ar fi arătat utilitatea dacă ar fi fost adoptat înainte de valul 4, iar acest document nu a fost asumat politic.

„Nu mai văd urgenţa certificatului verde pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgenţă, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune şi un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni şi eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 şi sper că până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie… Dacă vrei să ai un răspuns, trebuie să-l adopţi imediat şi să intre în vigoare mâine”, a spus Rafila, într-o intervenţie la Digi24.

Citește și: Schimbări în tratamentul bolnavilor COVID-19. MS: Antiviralele, prescrise de medicii din centrele de evaluare. Favipiravir va putea fi eliberat în farmaciile cu circuit deschis