SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022. Elevii de clasa a VIII-a susţin luni proba la Limba şi literatura română. Modele de subiecte şi bareme

Elevii claselor a VIII-a încep luni, 4 aprilie, simularea Evaluării Naţionale 2022. Sesiunea începe cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Marţi, are loc proba la Matematică.

03 apr. 2022, 18:30
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022. Elevii de clasa a VIII-a susţin luni proba la Limba şi literatura română. Modele de subiecte şi bareme

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, elevii claselor a VIII-a vor susține luni, 4 aprilie, proba la Limba și Literatura Română.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022. Elevii de clasa a VIII-a susţin luni proba la Limba şi literatura română

Citește și STRUCTURĂ AN ŞCOLAR. Ministrul Educaţiei anunţă schimbări importante în Învăţământ. Orele ar putea să nu mai înceapă la 8.00

Accesul elevilor în sala de clasă este permis până la ora 8:30, iar probele încep la ora 9:00. Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Subiectele de la simulare sunt redactate sub forma unei broșuri, care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație). Elevii vor rezolva subiectele pe ciornă, apoi vor trece răspunsul corect pe broșură.

Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedură.

Potrivit precizărilor ministerului Educației transmise inspectoratelor școlare, la proba de limba română și/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontala a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect, scrie edupedu.ro. 

Modele de subiecte și bareme la Limba și Literatura Română

EN_VIII_2022_Limba_si_literatura_romana_var_model
EN_VIII_2022_limba_si_literatura_romana_bar_model

Simularea examenului de Evaluare Națională continuă marți, 5 aprilie, cu proba la Matematică.

Modele de subiecte și bareme la Matematică

EN_VIII_matematica_2022_var_model
EN_VIII_matematica_2022_bar_model

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii.

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022

4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;
5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;
6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

Citește și Structură an şcolar. Elevii din Suedia şi Franţa au mai multe zile de şcoală decât cei din România