Sindicaliştii de la Dacia îndeamnă la proteste. Peste 10.000 de oameni sunt chemaţi în stradă

Sindicatul Automobile Dacia a anunţat joi că va organiza pe 5 martie în localitatea argeşeană Mioveni o adunare publică pentru susţinerea industriei auto, la care ar urma să participe peste 10.000 de oameni.

27 feb. 2014, 09:37
Sindicaliştii de la Dacia îndeamnă la proteste. Peste 10.000 de oameni sunt chemaţi în stradă

Consiliul Sindicatului Automobile Dacia va organiza o adunare publică pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, în data de 5 martie 2014, între orele 13.00 şi 14.00. La adunarea populară vor participa peste 10.000 de membri ai sindicatului„, se arată într-un comunicat semnat de liderul sindical Nicolae Pavelescu.

Citeşte şi Dacia, cel mai bun început de an în topul mărcilor de pe piaţa auto din UE

Una dintre nemulţumiri este legată de lipsa măsurilor concrete pentru susţinerea pieţei auto din România, sindicaliştii cerând suplimentarea tichetelor pentru programul de reînnoire a parcului auto şi stimularea cumpărării de maşini noi.

Citeşte şi Dacia va începe fabricarea de motoare Euro 6 la finalul anului

Se va protesta, de asemenea, faţă de nerespectarea promisiunilor guvernanţilor cu privire la modificarea legislaţiei muncii şi faţă de decizia Guvernului de amânare a execuţiei tronsonului de autostradă Piteşti – Sibiu, considerat de sindicalişti ca fiind de importanţă deosebită pentru SC Automobile Dacia, pentru furnizorii săi şi pentru România.

Citeşte şi Dacia: Modernizarea infrastructurii nu are caracter de urgenţă, ne interesează costurile salariale