Sindicaliştii de la Poşta Română protestează joi, cu cagule pe faţă, în toată ţara

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) continuă joi acţiunile de protest, anunţând că vor picheta cu cagule pe faţă prefecturile din toate judeţele, dar şi sediul Companiei Naţionale Poşta Română.

RomaniaTV.net
27 feb. 2013, 16:33
Sindicaliştii de la Poşta Română protestează joi, cu cagule pe faţă, în toată ţara

Liderul SLPR, Matei Brătianu, a declarat, că participanţii vor purta cagule în semn de protest faţă de acţiunile de „intimidare şi prigoană de după mitingul din 12 februarie” din Bucureşti, potrivit Mediafax.

„După miting, au început o campanie de prigonire şi acţiuni de intimidare în unele judeţe. Au fost chemaţi la Comisia de abateri disciplinare chiar şi cei care atunci se aflau în concediu sau aveau liber”, a spus Brătianu.

În acest context, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) anunţă că va continua acţiunile de protest începute în 7 februarie 2013.

„În data de 28 februarie 2013, în fiecare judeţ, la prefecturi, va fi organizată o acţiune de protest la care vor participa membrii SLPR din judeţul respectiv. Acţiunea din Bucureşti se va desfăşura la sediul CN Poşta Română din B-dul Dacia nr. 140, începând cu ora 10.30”, precizează SLPR.

În ţară, sindicaliştii vor stabili pe plan local ora de începere a protestului în fiecare judeţ.

Sindicaliştii amintesc că, în 7 ianuarie, conducerea companiei a solicitat sindicatului acordul pentru modificarea unor articole din contractul colectiv de muncă, în sensul diminuării unor drepturi de personal, iar două zile mai târziu a transmis la SLPR o adresă prin care solicita sindicatului analiza pentru diminuarea numărului de tichete de masă şi îl informa despre intenţia de a concedia în cursul anului 2013 un număr de 1.800 de angajaţi din mediul urban.

„În data de 14 ianuarie 2013, managementul companiei informează sindicatul despre intenţia acesteia de a desfiinţa peste 1.300 de ghişee poştale din mediul rural, cu efect concedierea a încă 1.000 de angajaţi din rural. La reuniunea de lucru organizată la finalul lunii ianuarie 2013, cu participarea şefilor oficiilor judeţene de poştă, conducerea companiei şi-a anunţat intenţia de restructurare a reţelei poştale în sensul reducerii cu aproape 50 la sută a numărului de subunităţi poştale de pe teritoriul ţări”, precizează SLPR.

Sindicaliştii solicită conducerii CNPR renunţarea imediată la „acţiunile de tip bolşevic.

SLPR estimează că la protestele de joi vor participa, la nivelul întregii ţări, aproximativ 5.000 de membri de sindicat, lucrători ai Companiei Naţionale Poşta Română.

În 12 februarie, aproximativ 1.500 de sindicalişti de la Poşta Română au participat la un miting organizat în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Timp de două ore, protestatarii au cerut demisia ministrului pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, şi a conducerii Poştei Române.


loading...
Partenerii noștri