Sindicaliştii de la „Solidaritatea Sanitară” au decis: Vor merge în fiecare săptămână la proteste, în Piaţa Victoriei

Sindicaliştii de la "Solidaritatea Sanitară" vor merge la proteste în stradă în fiecare zi de joi, în intervalul orar 11:00-13:00, în contextul "situaţiei tot mai grea în care se află salariaţii din sănătate".

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 15:15
Sindicaliştii de la „Solidaritatea Sanitară” au decis: Vor merge în fiecare săptămână la proteste, în Piaţa Victoriei

”Având în vedere situaţia tot mai grea în care se află salariaţii din sănătate, la dificultăţile fireşti generate de pandemia COVID-19 adăugându-se indiferenţa Guvernului faţă de drepturile şi aşteptările lor legitime, Biroului Executiv al Federaţiei «Solidaritatea Sanitară» a decis susţinerea revendicărilor înaintate Guvernului prin intermediul protestelor în stradă. Acţiunile vor fi organizate sub forma protestelor desfăşurate în Piaţa Victoriei cu numărul maxim de participanţi posibil în mod legal, săptămânal, în fiecare zi de joi, în intervalul orar 11:00-13:00, primul protest fiind organizat în data de 5 noiembrie 2020”, este mesajul transmis de Federaţia ”Solidaritatea Sanitară”, într-un comunicat de presă.

Demersul este o continuare a acţiunilor de protest iniţiate pe 7 octombrie 2020 pentru susţinerea Apelul lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condiţiilor muncii decente.

”Toţi salariaţii din sănătate sunt invitaţi să-şi indice sprijinul pentru revendicările ce fac obiectul acestor proteste prin intermediul acţiunilor prevăzute în cadrul Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condiţiilor muncii decente. În contextul în care salariaţii din sănătate au dovedit deja înţelegerea faptului că nu-şi desfăşoară activitatea în condiţii normale, asumând o serie întreagă de riscuri, sacrificii şi privaţiuni, ne aşteptăm ca Guvernul să înţeleagă la rândul său situaţia în care se află salariaţii din sănătate, onorându-le aşteptările legitime la sprijin şi recompense”, au mai transmis sindicaliştii.

Citeşte şi: Federaţia Solidaritatea Sanitară ACUZĂ că autorităţile prezintă cifre FALSE în raportările Covid


loading...