Sindicaliştii din învăţământ anunţă pichetarea mai multor instituţii în perioada următoare

Sindicaliştii din învăţământul gorjean vor organiza, în perioada imediat următoare, acţiuni de pichetare a sediilor Prefecturii şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
12 mai 2014, 11:55
Sindicaliştii din învăţământ anunţă pichetarea mai multor instituţii în perioada următoare

Aceştia sunt nemulţumiţi că revendicările lor nu au fost rezolvate până în prezent, a declarat luni, liderul Uniunii Sindicatelor Libere în Învăţământ (USLI) Gorj, Constantin Huică.

Potrivit acestuia, cu ocazia pichetării sediului Prefecturii Gorj, sindicaliştii îi vor solicita prefectului ca, la întâlnirea care va avea între ei şi autorităţile locale, să participe şi parlamentarii gorjeni.

‘În perioada următoare, vom organiza pichetarea atât a Inspectoratului Şcolar, cât şi a Prefecturii Gorj. Cu această ocazie îi solicităm domnului prefect să aducă şi parlamentarii care reprezintă judeţul în Parlament. (…) Nemulţumirile noastre nu s-au rezolvat, am solicitat rezolvarea unor probleme ale sistemului care nu impuneau în mod deosebit alocare de bani, mă refer la modificarea Consiliul de Administraţie al unităţilor şcolare, la organizarea de concursuri pentru funcţiile de director şi inspector din şcoli şi revizuirea programelor şcolare. De asemenea, am mai solicitat majorarea salariilor pentru personalul nedidactic, am atras atenţia în repetate rânduri despre salariile de mizerie pe care le au aceşti oameni’, a spus Constantin Huică.

El a adăugat că, cel mai probabil, acţiunile de pichetare vor avea loc săptămâna viitoare, în plină campanie electorală.