Sindicaliştii din Sănătate, chemaţi la discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, marţi, la Guvern

Premierul Viorica Dăncilă i-a invitat pe liderii sindicatelor din Sănătate la discuţii, marţi la Palatul Victoria. Dicuţiile vin în contextul în care cadrele medicale au fost luni, timp de două ore, în grevă de avertisment, urmând ca vineri, 11 mai, să intre în grevă generală. Sindicaliştii din Sănătate cer modificarea regulamentului de sporuri, dar şi a legii salarizării.

RomaniaTV.net
07 mai 2018, 09:50
Sindicaliştii din Sănătate, chemaţi la discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, marţi, la Guvern

Marţi, la ora 10.00, sindicaliştii din domeniul sanitar se vor întâlni cu premierul Viorică Dăncilă, la Guvern. La discuţii vor participa şi ministrul Sănătăţii, ministrul Muncii, dar şi ministrul de Finanţe.

Grevă de avertisment în sănătate. Sindicaliştii reclamă scăderea veniturilor după plafonarea sporurilor. Negocieri la MS

Negocierile de la Guvern vin în contextul în care cadrele medicale au fost luni, timp de două ore, în grevă de avertisment, urmând ca vineri, 11 mai, să intre în grevă generală.

Oamenii susţin că s-au înregistrat scăderi salariale cuprinse între 500 şi 1.100 de lei. Aşadar, principalele revendicări ale angajaţilor din domeniul sanitar vizează modificarea Legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, dar şi negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.