Sindicaliştii RomaniaFilm protestează din cauza degradării cinematografelor de stat VIDEO

Membrii Sindicatului Liber Româniafilm se află, de luni, pe perioadă nedeterminată, în cinematograful Bucureşti din Capitală, ca să atragă atenţia asupra situaţiei "dezastruoase" în care se află cinematografele de stat din ţară.

20 oct. 2014, 07:50
Sindicaliştii RomaniaFilm protestează din cauza degradării cinematografelor de stat VIDEO

Începând cu data de luni, 20 octombrie 2014, membrii Sindicatului Liber Româniafilm se vor afla, pe perioadă nedeterminată, în interiorul cinematografului Bucureşti din Bucureşti, aflat pe bulevardul Regina Elisabeta. Menţionăm că a fost ales cinematograful Bucureşti, datorită stării de degradare majoră în care se află, acesta devenind şi obiectul demarării campaniei naţionale „Iubeşti cinema Bucureşti!” „, se arată în comunicatul emis de Sindicatul Liber Româniafilm.

Marţi, 21 octombrie, la ora 12.00, liderii sindicali vor organiza, la Cinematograful Patria, o conferinţă de presă la care i-au invitat pe: premierul Victor Ponta (ministrul interimar al Culturii), pe foştii miniştri de resort Kelemen Hunor, Gigel Sorinel Ştirbu, Mircea Diaconu, Puiu Haşotti, Theodor Paleologu, Adrian Iorgulescu, pe Marius Iuraşcu (actualul director general al RADEF Româniafilm), precum şi preşedinţii şi membrii Comisiilor de Cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, actori, regizori, producători şi alte personalităţi din lumea filmului.

Vor fi prezentate acte doveditoare referitoare la cei care se fac vinovaţi, de-a lungul vremii, de situaţia dezastruoasă a sălilor şi grădinilor de cinema aflate în proprietatea statului şi administrate de Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor – RADEF Româniafilm. (…) Pentru conformitate, prin acest mod de manifestare, membrii Sindicatului Liber Româniafilm anunţă începerea protestelor publice împotriva tuturor celor care se fac vinovaţi de lunga perioadă în care sălile şi grădinile de cinematograf din România au fost date uitării şi lăsate în paragină, proteste care vor culmina, ca şi în alte situaţii, cu greva foamei pe perioadă nelimitată, până la rezolvarea acestei situaţii„, potrivit aceluiaşi comunicat.

CITEŞTE ŞI: Investiţii de fiţe la polul sărăciei. Jacuzzi şi cinema 3D, în Bârlad