Sindicatele din învăţământ pregătesc noi proteste

Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ  (FSLI) va stabili miercuri, 14 decembrie, un nou calendar al acţiunilor de protest pentru luna decembrie.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 11:54
Sindicatele din învăţământ pregătesc noi proteste

„În şedinţa de miercuri vom decide, împreună cu liderii din ţară, programul acţiunilor de protest care vor avea loc până la sfârşitul acestei luni. Bineînţeles, vom ţine cont şi de faptul că sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape, iar oamenii au nevoie de timp pentru a face pregătirile necesare de Crăciun. În mod sigur, însă, acţiunile de pichetare pe care le-am demarat la 15 noiembrie vor fi continuate şi în perioada următoare”, a afirmat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Alături de cei de la FSLI vor lua parte la proteste şi alte organizaţii sindicale, precum FEN şi FSI „Spiru Haret”.

„Singura condiţie pe care am pus-o în momentul discuţiilor purtate cu conducerea FSLI a fost ca protestele să aibă, în cele din urmă, o finalitate. Scopul nostru este de a-l determina pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, să participe la o rundă de discuţii cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale din învăţământ, pentru a-i fi prezentate problemele cu care se confruntă acest domeniu”, a declarat Gheorghe Isvoranu, preşedintele FSi „Spiru Haret”.

Scopul protestelor este acordarea unui procent de 6% din PIB pentru Educaţie şi deblocarea posturilor din învăţământ, informează AGERPRES.