Sindicatele susţin introducerea bacalaureatului profesional alături de cel naţional

Sindicatele din învăţământ au avut o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, acestea declarându-se de acord cu introducerea bacalaureatului profesional alături de cel naţional, a declarat secretarul de stat în MECTS, Stelian Fedorca.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 09:16
Sindicatele susţin introducerea bacalaureatului profesional alături de cel naţional

El a precizat că, după promovarea bacalaureatului profesional, candidaţi primesc o diplomă în acest sens, dar cu care nu se pot înscrie la nicio facultate, fiind valabilă doar pentru angajare.

„Este o diplomă de bacalaureat profesional. Nu serveşte pentru înscrierea la facultate, în schimb permite angajarea pe piaţa forţei de muncă”, a precizat secretarul de stat.

Totodată, Fedorca a spus că bacalaureatul naţional va rămâne şi în 2013 în aceeaşi formulă ca cel organziat în acest an. „Bacalaureatul naţional rămâne neschimbat”, a conchis Fedorca.

Comisia de educaţie din Senat a aprobat, miercuri, introducerea în Legea educaţiei a unui amendament care prevede opţiunea Bacalaureatului profesional. Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor celor cinci senatori prezenţi la şedinţa comisiei.