Sindicatele susţin introducerea bacalaureatului profesional alături de cel naţional

Publicat: Miercuri, 05 Septembrie 2012 12:16 // Actualizat: Miercuri, 05 Septembrie 2012 12:39 // Sursa: Mediafax

Sindicatele din învăţământ au avut o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, acestea declarându-se de acord cu introducerea bacalaureatului profesional alături de cel naţional, a declarat secretarul de stat în MECTS, Stelian Fedorca.

Foto: aradon.ro

El a precizat că, după promovarea bacalaureatului profesional, candidaţi primesc o diplomă în acest sens, dar cu care nu se pot înscrie la nicio facultate, fiind valabilă doar pentru angajare.

"Este o diplomă de bacalaureat profesional. Nu serveşte pentru înscrierea la facultate, în schimb permite angajarea pe piaţa forţei de muncă", a precizat secretarul de stat.

Totodată, Fedorca a spus că bacalaureatul naţional va rămâne şi în 2013 în aceeaşi formulă ca cel organziat în acest an. "Bacalaureatul naţional rămâne neschimbat", a conchis Fedorca.

Comisia de educaţie din Senat a aprobat, miercuri, introducerea în Legea educaţiei a unui amendament care prevede opţiunea Bacalaureatului profesional. Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor celor cinci senatori prezenţi la şedinţa comisiei.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 sep 12:50
Răspunde | Votează email 0 email
Anca
de ce se da acelasi bac la limba si literatura romana ?!.Cei de la filologie nu se compara cu cei de la matematica-informatica,diferentele sunt foarte mari!De asemeni difera si structura orarului,la filologie facandu-se mai multe ore de romana.Ei schimba acolo unde nu trebuie....dezorganizare totala!
1
EUR
4.7834
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H