Sindicatul "Spiru Haret": Îngheţarea anului şcolar nu poate fi luată în calcul. Până acum nu s-a discutat

Publicat: Luni, 23 Martie 2020 11:59 // Actualizat: Luni, 23 Martie 2020 11:59 // Sursa: romaniatv.net

"Scenariul înghețării anului școlar nu poate fi luat în calcul", susține președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret. Sindicaliştii solicită membrilor Guvernului să evite a mai da declarații alarmiste referitoare la sistemul de învățământ. 

"Federația Sindicatelor din Educație 'SPIRU HARET' solicită membrilor Guvernului să evite a mai da declarații alarmiste referitoare la sistemul de învățământ. Având în vedere starea de urgență, soluțiile trebuie gândite și discutate înainte de a fi prezentate publicului larg.

"Le cer tuturor politicienilor să dea dovadă de responsabilitate în declarații. Astfel de scenarii trebuie făcute de specialiștii în educație și discutate cu partenerii sociali – profesori, părinți, elevi – înainte de fi prezentate în mass-media. Noi suntem într-o permanentă comunicare cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării și până acum nu s-a discutat despre o posibilă repetare a anului școlar. În condițiile în care cadrele didactice, părinții și elevii depun eforturi prin activități de predare on-line pentru a depăși această criză, astfel de declarații, precum cea de astăzi, nu fac decât rău', a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE "SPIRU HARET".

Federația Sindicatelor din Educație 'SPIRU HARET' consideră că la ora actuală nu se poate pune problema repetării anului școlar.

REPETAREA ANULUI ŞCOLAR, un scenariu luat în calcul de autorităţile din România în contextul epidemiei de coronavirus

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, la RFI, că în prezent există trei scenarii în privința anului școlar în contextul epidemiei de coronavirus. Potrivit unuia dintre ele, anul şcolar ar putea fi repetat.

Vicepremierul precizează că există trei scenarii în privința anului școlar: ”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”.

Raluca Turcan spune că ”toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
epidemie de coronavirus Raluca Turcan repetarea anului scolar scoli închise
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H