Singura femeie condamnată pentru bigamie în România, la un pas să rămână cu un singur bărbat

Singura femeie din România condamnată pentru bigamie ar putea avea de luna aceasta un singur soţ. Femeia din Iaşi speră ca judecătorii să-i acorde divorţul de primul bărbat cu care s-a căstorit.

RomaniaTV.net
02 mart. 2016, 11:11
Singura femeie condamnată pentru bigamie în România, la un pas să rămână cu un singur bărbat

Tatiana Trandaf este singurul caz cunoscut al unei femei condamnate pentru bigamie în România. Ea a primit o pedeapsă cu suspendare pentru că, în timp ce era măritată, s-a căsătorit şi cu un alt bărbat.

Tatiana Avram, așa cum îi era numele de domnișoară, este bigamă de aproape 11 ani. A și fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare, în 2010. Însă, cu toate acestea, nu poate ieși din situația de a fi căsătorită cu doi bărbați. Pe Constantin Trandaf îl iubește și nu îl poate lăsa, pe Ștefan Dumitriu îl detestă, dar nu o lasă el. Acesta din urmă nu îi acordă divorțul, scrie libertatea.ro.

În 2011, Tatiana a cerut anularea căsătoriei cu Ștefan. După patru ani de proces, în iulie 2015, Judecătoria Iași i-a respins cererea, iar acum femeia a făcut apel, dosarul fiind pe rol la Tribunalul Iași.

Fostul soț Ștefan Dumitriu, din comuna ieșeană Tomești, este și cel care a reclamat-o pentru bigamie la procurori în 2009. Asta pentru a se răzbuna pentru faptul că a fost rușinea satului timp de aproape șapte ani, așa cum a precizat în plângeri chiar el. Reclamația pentru bigamie i-a adus Tatianei condamnarea, în urmă cu șase ani, la patru luni de închisoare cu suspendare pentru bigamie şi fals în declaraţii.

În apărarea sa, Tatiana a declarat în fața judecătorilor că înainte de a se căsători pentru a doua oară, cu o lună înainte a introdus la Judecătoria Iaşi o acţiune prin care solicita divorţul de Ștefan Dumitriu. Acesta nu s-a prezentat, iar pe 13 noiembrie a trebuit să se mărite cu Constantin Trandaf.

În noul cod penal, bigamia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.